POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
"Kłębek Ariadny"
Autor Wiadomość
PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#1  Wysłany: 2 Wrzesień 2010, 18:15   "Kłębek Ariadny"

Cytat:
"Kłębek Ariadny"

1941.05.01 / 2:00
ubooty: VIIB 1940
załoga: zawodowcy / graczy: 6

#ODPRAWA

Spodziewamy się tutaj konwoju. U86 śledził go w ciężkim sztormie. Narzekali, że alianci ścigali ich na powierzchni jak 'po sznurku'. Nagle jego radiostacja zamilkła. Biorąc pod uwagę doświadczenie załogi tego U-boota - coś tu śmierdzi. Czyżby alianci stosowali jakieś nowe urządzenie?

#ZADANIA

Zaatakuj konwój i przetrwaj. Uważaj, bo alianci mają coś nowego co pomaga im namierzyć U-boota na powierzchni. Nie wiemy co to jest... niestety...

W.A.R.D.C_sOnar
www.wardc.dbv.pl

W patrolu udział wzięli:

W.A.R.D.C sOnar - SURV
Cargo Steamer - 5 430
Cargo Steamer - 5 427
Ore Carrier - 1 811
---------------------------------------------------
Razem: 12 668 BRT

PL_Wolfx - SURV
Tanker T3 - 11 824
Tanker T2 - 10 714
Tanker T2 - 10 713
Tanker T3 - 11 825
---------------------------------------------------
Razem: 45 076 BRT

Ta misja to nie przelewki tu trzeba stalowych nerwów i wytrwałości polecam wszystkim którzy szukają realizmu a w tej misji znajdziecie go od początku do końca .....
Sztorm i deszcz smaga nas z każdej strony płyniemy praktycznie na ślepo tylko namiar z hydrofonu daje nam kierunek przypuszczalnej trasy wrogiego konwoju.Przeszukuję sektor i nagle zza mgły wyskoczył niszczyciel za chwilę ujrzałem kolejny natychmiast zszedłem na peryskopową na szczęście eskortowce nie zauważyły mnie choć początkowo miałem obawy że już mnie zwąchały,jednak popłynęły dalej a ja spokojnie wypatrywałem celu dla torped.Wyłoniły się statki handlowe płynęły ociężale smagane sztormem ,pierwszy na cel poszedł cargo odpaliłem wyrzutnie na rufie jednak nie wiem czy torpeda trafiła bo skupiony byłem już na nadpływającym tankowcu próbując utrzymać głębokość i zebrać dane do ataku odpaliłem kolejno do T3 który dostał i w pięknej eksplozji wybuchł,następnie T2 oberwał jednak musiałem posłać mu kolejną torpedę która dokończyła dzieła zniszczenia .Eskorta pływając dookoła nas zajadle szukała kontaktu i obrzucała bombami jednak nie celnie,stary wilk Sonar dzielnie topił kolejne jednostki nawet z dużej odległości... jak to robi nie wiem .... Konwój a właściwie rozproszone i uszkodzone statki wroga skryły się już za mgłą a my bezpiecznie w dobrych humorach zakończyliśmy patrol wracając do bazy.

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#2  Wysłany: 2 Wrzesień 2010, 19:31   

Patrol w ciężkim sztormie to nie przelewki. Ciągle 'maczane szkło' dało ostro we znaki. Kalkulować ciężko. Eskortowce tylko wypadły z mgły - zaraz za mną poleciały. Radary, choć pierwszego typu sprawdziły się znakomicie. Po nitce do kłębka - tak niszczyciele poleciały na moją pozycję przed zanurzeniem.

Po ciężkich bojach z eskortą - zdrowo spóźniony dotarłem do konwoju który łupił Wolfx. To jemu przypadła linia tłustych tankowców...

Zająłem się topieniem łupinek bo tylko to mi zostało :)

Obecnie misja jest mniej nastawiona na kanonadę. Zmieniłem ładunek na statkach. Dodałem jeszcze 4 eskortowce. Czyżybym napisał kolejną perełkę w stylu Konwój na Maltę - czas pokaże...

Mam nadzieję, że wyjadacze i maniacy realizmu docenią każdy trick jaki wykorzystałem w tej misji dla stworzenia niepowtarzalnego klimatu w niej samej...

Pozdrawiam

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#3  Wysłany: 3 Wrzesień 2010, 09:15   

Szakoda, że nie udało mi się wczoraj zagrać. Za pierwszym razem już mijałem kręcące się wokół mnie niszczyciele (aż 5 się przypałętało) i miałem rozpocząć atak. No ale wróciliśmy.

Za drugim razem odszedłem od kompa i ... wywaliło mnie z serwera. No trudno.

Podabają mi sie misje o takiej porze. Podejście na powierzchni, wypatrywanie wroga i szybka przed nim ucieczka w głębiny. Co bym zmienił. To z pewnością zróżnicował trochę prędkości kowoju i dodał większą losowość rostawienia ubootów.
ściana i tak zawsze swoje wie"

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#4  Wysłany: 3 Wrzesień 2010, 13:33   

się zrobi. dziękuję za opinię

:papapa:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi