Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam wszystkich. Wypadałoby coś napisać o sobie więc do rzeczy
Na forum trafiłem przypadkowo wertując internet w poszukiwaniu poradników i rad dla początkujących wirtualnych podwodniaków. Spodobało mi się bardzo, jak również fachowe porady i rzeczowe odpowiedzi. Postanowiłem powrócić do Silent Huntera po długiej przerwie. Dawno temu grywałem w II ale mała znajomość komputera i bug w grze powodujący "krzaczki" na mapie nawigacyjnej zniechęcił mnie. Ostatnio chęć powrotu się wzmogła i zakupiłem III. Jak na razie wypróbowałem kilka modów ale już na instalację czeka UTW Poza tym ćwiczę sobie różne manewry na własnych misjach. Można powiedzieć uczę się od nowa
Prywatnie pracuję sobie w sklepie motoryzacyjnym, mam 3-letniego brzdąca (przyszłego kapitana mam nadzieję ) mieszkam na Mazurach (nieopodal byłej kwatery Hitlera w Gierłoży), a co za tym idzie jestem żeglarzem (grzechem byłoby nie wykorzystać tylu pięknych jezior). Stąd zrodziła się miłość do morza i wszelkich jego aspektów, a najbardziej tych militarnych. Chyba ojciec we mnie to zaszczepił choć był tylko pogranicznikiem. Oprócz żeglarstwa modelarstwo, a także wszelkie strategiczne gry planszowe dla samotników. Próbowałem także dostać się do AMW w Gdyni jednak wada wzroku szybko ostudziła mój zapał. To takie, można powiedzieć, największe niespełnione marzenie. Z literatury to w większości Joseph Conrad oraz Lothar-Günther Buchheim ze swoim znakomitym "Okrętem". Ostatnio mocno wciągnęły mnie dwie książki (a bardziej audiobooki ) Wołoszańskiego - "Twierdza Szyfrów" i "Sieć".
Na razie skupię się na misjach pojedynczych i karierze (muszę wszystko sobie przypomnieć), zobaczę jak z czasem i może skuszę się na wspólne patrole.
A, bym zapomniał, tak już na zakończenie , prowadzę z dwoma kolegami zapaleńcami forum tematyczne o grze Rig'n'Roll 3 czyli "symulatorze" amerykańskiego truckingu. Bardzo realistycznym i wciągającym.
Za tych co na morzu
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#3 Wysłany: 11 Październik 2010, 21:56
Witam serdecznie nowego kapitana
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 11 Październik 2010, 22:15
Witam i zapraszam na wspólne patrole.
Umiesz się wkupić z tym
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Adrian
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 13 Skąd: Kętrzyn (Mazury)
#8 Wysłany: 12 Październik 2010, 13:21
Dzięki za przyjęcie, z tymi wspólnymi patrolami to jeszcze muszę poczekać, bo najpierw chcę to wszystko ogarnąć. Poczytać gdzieś o tych patrolach, jak to wygląda, z czym to się je
Mam nadzieję, że jak już się z tym wszystkim uporam to do Was dołączę.
No to jeszcze raz, tym razem za tych co odeszli na wieczną wachtę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum