Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Grecki szlak"
U-BOOTY: VIIC/41 (1944) CZAS MISJI: 2 godz
16/02/1944 g. 16:00
POGODA: czyste niebo, wiatr sredni
W roku 1944 szala wojny wyraznie juz byla przechylona na korzysc aliantow. Sukcesy na wszystkich frontach, dodatkowo tylko motywowaly sprzymierzonych, a sily niemieckie zmuszone byly do odwrotu. Zajecie Pld czesci Afryki, inwazja na Wlochy tylko poglebialy ta beznadziejna sytuacje. Jedynie dowodzcy ubootow, ktorzy choc co raz czesciej atakowani przez wrogie lotnictwo, pozbawieni stalych dostaw zapasow zywnosci i uzbrojenia, wciaz atakowali w kazdej czesci swiata. Wycofanie sie sojusznikow, oraz przerzucenie czesci wojsk na front wschodni pozwolilo aliantom na opanowanie poludniowej czesci Europy. Jedynie niemieckie okrety podwodne, atakowaly wciaz tak samo niespodziewanie i za taka sama smiertelna skutecznoscia.
Tym razem, celem ubootow stacjonujacych na Morzu Srodziemnym, staly sie dostawy niezbednego sprzetu dla wojsk aliantow w Grecji... Popularnie zwany, GRECKI SZLAK !
--- ODPRAWA ---
W waszych rekach lezy teraz mozliwosc zalamania, albo choc czesciowego oslabienia frontu poludniowego! Wszystkie jednostki wroga sa waszym celem! Uwazajcie jednak na okrety szpitalne.. Moze byc na nich tez nasze wojsko. Wszystko pozostale co pojawi sie w zasiegu waszych torped, ZATOPIC !
Powodzenia panowie! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_supertux - KIA
Petryko6 - SURV
PL_w_wilk - SURV
Niestety w momencie zamykania serwera już na koniec gry utraciłem łączność z Petryko i chcąc zobaczyć co się dzieje na Vento zrzuciłem SH3 do paska. W tym momencie system zamknął mi program i zostałem bez tabelek.
Mogę więc tylko opisać co się działo.
Supertux został zatopiony w momencie gdy tonął lotniskowiec eskortowy po moich torpedach. Następnie zatopiliśmy wspólnie z Petryko (musieliśmy być blisko) C3 i Troopa (były do podziału). Jeszcze moja torpeda samonaprawadzająca dopadła jakąś fregatę. Uszkodziliśmy również T3 ale uciekł.
Screenshot_50.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 130.31 KB
Screenshot_51.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 138.49 KB
Screenshot_52.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 112.08 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 13 Październik 2010, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Screen`y robisz wciskając kombinację klawiszy Ctrl+F11. Zapisują się w katalogu głównym gry. U mnie osobiście zapisują się w postaci plików bitmap. Można je łatwo rozpoznać po datach i godzinach w nazwie pliku.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#9 Wysłany: 13 Październik 2010, 16:41
I pamiętaj że administracja zmieniła ustawienia forum i nie przyjmują screenów w formatach .bmp więc co za tym idzie musisz skonwertować screeny do .jpg
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#11 Wysłany: 13 Październik 2010, 17:06
tak, albo odpalasz screena w paincie albo innym programem graficznym i bierzesz "Zapisz jako..." i tam wpisujesz w nazwie co chcesz a za rozszerzenie dajesz .jpg
tak, albo odpalasz screena w paincie albo innym programem graficznym i bierzesz "Zapisz jako..." i tam wpisujesz w nazwie co chcesz a za rozszerzenie dajesz .jpg
To z tym zapisz jako lepsze, bo jeszcze wielkość plików się zmniejsza.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#13 Wysłany: 13 Październik 2010, 18:24
Alternatywą jest użycie programów przechwytujących bieżący obraz z monitora (np. po naciśnięciu klawisza PrintScreen) - są to takie sprytne programiki które same z marszu konwertują obraz na JPG i zapisują na dysku.
Osobiście używam FastStoneCapture - należy tylko troszkę się pobawić ustawiając w opcjach sposób zapisu (pełny ekran), docelowy format obrazu i katalog. I za każdym naciśnięciem PrintScreen masz już gotowy obrazek.
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#18 Wysłany: 14 Październik 2010, 18:31
Dzięki chłopaki, ale Ctrl + F11 działa bez zarzutu, więc nie będę bawił się w dodatkowe programy. Zrobiłem wczoraj kilka próbnych fotek i wszystko jest ok.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#19 Wysłany: 14 Październik 2010, 18:56
PL_petryko6 napisał/a:
Dzięki chłopaki, ale Ctrl + F11 działa bez zarzutu, więc nie będę bawił się w dodatkowe programy. Zrobiłem wczoraj kilka próbnych fotek i wszystko jest ok.
Niom... tylko KAŻDY plik musisz osobno otworzyć przez PAINT i zapisać jako JPG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum