Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marcin
#1 Wysłany: 14 Październik 2010, 18:59 problem z cieniami reflektorów
Witam,
mam zainstalowane SH3 wraz z dodatkiem GWX 3.0. Wszystko chodzi wspaniale, tylko jest problem z nocnym polowaniem na konwoje. Otóż kiedy konwój dowie się o mojej obecności, wszystkie statki zapalają reflektory i bach, ukazuje mi się piękny pokaz slajdów... Problem jest tylko gdy jest spora liczba statków, komputer nie radzi sobie z przetwarzaniem takiej ilości shaderów naraz. Czy dałoby się w pewien sposób obniżyć jakość cieni reflektorów, nie tracąc przy tym jakości innych elementów grafiki?
No i dodatkowo, poza informacją o posiadanym sprzęcie warto, byś napisał, czy poza GWX 3.0 masz uruchomiony jakikolwiek z jego dodatkowych modów?
Na przykład 16km atmosphere? A może Enhanced Damage Effect?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#6 Wysłany: 14 Październik 2010, 22:06
O gościu, ja mam procek 1,5 GhZ tą samą kartę graficzną (witam w klubie ) i 1,75 GB Ram i owszem, czasem pojawiają się problemy, nawet w UTW, ale jakoś gram sobie z nimi.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Adrian
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 13 Skąd: Kętrzyn (Mazury)
#7 Wysłany: 27 Październik 2010, 14:31
Ja osobiście bym obstawiał kartę graficzną, ale to moje zdanie. Dlaczego ? Otóż często zdarza się, że na kartach ATi występują różne ciekawe szopki znikąd. Prowadzę forum o grze Rig'n'Roll 3 i gro użytkowników ma problemy z grą. Bezpośrednim sprawcą okazuje się karta graficzna Radeon. A to jakieś zanikające tekstury, a to niewidzialne ściany w grze, to znów ścinki, przyspieszenia i tak wkoło. Na Nvidii problemów niet. Podobnie z grami serii 18WOS czyli "symulatorami" jazdy ciężarówką. Przykład Haulin. Na tym samym sprzęcie na max detalach na karcie ATI pokaz slajdów na Nvidii płynnie, a gra jest stara co tym bardziej dziwi.
A jak u Ciebie ze sterownikami. Najnowsze masz ?
Nie chcę tu wywoływać niepotrzebnej dyskusji co jest lepsze, ale piszę co obserwuję u innych użytkowników. Podmiana karty pewnie nie wchodzi w grę żeby sprawdzić czy to ona winna ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum