Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Konwój SC-42"
Data i godz.: 9.09.1941 19:00
U-booty: VIIB (1941)
załoga: zawodowcy
czas misji:2h
------Tło historyczne------
Od 28 sierpnia, wilcze stado Markgraf operuje na południowy zachód od Islandi, na trasach konwoi północno Atlantyckich. Znane jest rozmieszczenie i droga konwoi, na które czekają już nasze u-booty. Patrole u-bootów zdają się nie znajdować innych konwoi, więc BdU postanawia "rozrzucić" u-booty po większym obszarze.
------Odprawa------
Odnaleźiono konwój SC-42, waszym zadaniem jest zadanie mu jak największych strat. Uważajcie na silny wiatr!
Po pierwsze pytanie, Gregory czy zechciał byś się ze mną podzielić swoim merchem c2 ? Po drugie, jak coś pomyliłem, dajcie znać.
Wracając jednak do patrolu.
Miło, lekko i przyjemnie. Wpłynąłem do konwoju, strzelam do c2 (tak wiem głupi pomysł) trafiam, jednak dziad beztrosko płynie ale po chwili dostaje torpedę od gregorego i tonie. Za mną, przepływał c3, postanowiłem zdjąć go ładnie jedną torpedą, jednak zapomniałem otworzyć wyrzutni przez co strzał nie trafił w centrum statku, tylko bardzo blisko tyłu, oczywiście odpłynął. Trochę zły, czekam na przeładowanie się torped, oglądając i słysząc trafienia. Moje czekanie zostało nagrodzone. W jednej linii szły ładnie 5 tankowców. Arrow tanker, T2, T3, T2, Arrow tanker. Mierzę do Arrowa, już mam odpalać gdy dostaje torpedą i tonie. Myślę no trudno, zajmę się T2. Dostaje jedną, ale twardo się trzyma, chłopaki przeładowali na szczęście tylną wyrzutnię, wiec cichy obrót, trafienie i zgon. Wykręcam z powrotem, zbieram dane, i liczę prędkość, aż tu nagle wielkie bum. To Jacek sprzątnął mi T3. Ostatnia szansa to dorwać T2 przed innymi, dobre ustawienie, celny strzał, dziękuję. Schodzi po jednej torpie. Szukam celów, okazuje się, że larch merch płynie za mną, kolejny zwrot, strzał, i ? I dupa zamiast zmienić AOB 90 na lewo, miałem 90 na prawo, shit happens. Oczywiście potem ktoś go odstrzeliwuje. Strzał ostatniej szansy to parowiec, który ładnie tonie po pewnej chwili. podczas ucieczki, zostałem 2 razy obrzucony bombami od niechcenia i tyle Pod koniec patrolu, wykryto Adię i niestety zgłosił KIA, a na sam koniec Jacek chwile męczył się z DD.
Tabelki:
3.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 87.36 KB
1.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 201.56 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 200.81 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Iroks 15 Październik 2010, 14:48, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 15 Październik 2010, 15:27
Ja powinienem doliczyć jeszcze dwa uszkodzone C3. Za nic nie chciały tonąć. Pierwszy dostał 5 torped (z czego 3 niewybuchły). Zaś drugi 2 i ... nic. Twarde sztuki.
Pod koniec musiałem wymanewrować powracające z polowania niszczyciele. Najgorsze było, jak pingi zaczeły walić w kadłub i pytanie wiać pod wodę, czy też uciekać na powierzchni. Zachowałem zimną krew i pozosałem na peryskopowej.
Co do Adiqa, to po porstu bierzemy jego nick z Generatora Raportów by PL_Mirko. Tak go wpisał i już zostało.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 15 Październik 2010, 15:28, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli uważasz że zatopiem twojego C2 to oczywiście dzielimy. Ten C2 to była nietrafiona torpeda w inny statek. Też uważam że to niemożliwe żeby C2 schodził po jednej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum