Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#41 Wysłany: 26 Maj 2010, 22:01
A włacha, jeszcze któryś z klanowiczów zrobił fajny videotutorial do tego barbarzyńskiego kalkulatora. Wszystkiego się człowiek musi na nowo uczyć... Gdzie to było, bo się nie mogę dogrzebać...?
P.S. Czy jest opcja ustawić AOB i kąt ataku ręcznie czy tylko automat to może robić? Bo z tego co widzę nie mam nad tymi ustawieniami kontroli.
Witam
Gram sobie kariere -mod Operation monsun juz 7 patrol rok 1940 sierpień 13000 reputacji baza Kiel
Moje pytanie kiedy bede mógł zmienić moją łódz na lepszą cały czas smigam na IIC(screeny)i powoli robi sie to nudne.Przeniesc sie do innej bazy tez nie mogę bo jest niedostepna
Pamietam jak grałem w SH3 GWX to po 3 patrolu mogłem kupić lepszą łódz
Hm, to dziwne. Płynąłeś już 7 patroli do roku 1940? Wyjątkowo szybkie musiały być to patrole.
Czy w Bazie nie masz czasem możliwości "zakupu" nowego typu okrętu? Poza tym w jakiej randze teraz pływasz?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Teraz płyne 8 patrol srednio jeden patrol zajmuje mi 2 tygodnie i tylko w jednym nic nie trafiłem
Ranga Kapitanleutnant
Podejrzewam ze zakupić okret mozna w biurze klikając na miniature u-boota i potem w jednej z zakładek tak?
Dokładnie - nie dostajesz prezentu w postaci okrętu a musisz go sam zakupić podczas pobytu w Bazie. Po otwarciu menu okrętu masz możliwość zmiany łajby.
KIA KIA KIA KIA KIA
Witam grał ktoś niemiecką kampanie na modzie operation monsun? Pytam sie ponieważ chce jeszcze raz spróbować ale obawiam sie ze znowu bede pływał jednym typem łodzi
Ostatnio zmieniony przez woyteka 16 Październik 2010, 10:05, w całości zmieniany 1 raz
Ja grałem w OM v. 7.12. Co prawda nie przeszedłem całej, ale dość szybko miałem już możliwość zmiany łajby. Już wcześniej zainteresowałem się Twoim problemem i szczerze mówiąc nie wiem co może być przyczyna takiego stanu rzeczy.
Na domiar tego nie znalazłem podobnych przypadków w sieci...
KIA KIA KIA KIA KIA
Witajcie
Czyli jednak to był jakiś błąd:/
Zainstalowałem jeszcze raz serie modów
TriggerMaru_Overhaul_2
OM v705
OM v720
OM v720 Patch 5
OMEGU v300
OMEGU v300 Patch 7
i znowu miałem problem teraz z loadem jak chciałem wgrać grę obojętnie czy to misja czy trening wywalało mnie do windowsa.Po odinstalowaniu wszystkich modów i uruchomieniu treningu gra wołała o pliki troche dziwne.Teraz znowu instaluje SH4 UBM i sprobuje ponownie zainstalować OM.Napaliłem sie na Atlantyk w sh4 i jeżeli znowu cos bedzie nie tak to wracam do SH3 i magui:)
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#57 Wysłany: 18 Październik 2010, 20:52
woyteka napisał/a:
Po odinstalowaniu wszystkich modów i uruchomieniu treningu gra wołała o pliki troche dziwne
Jaki masz system i jakiej wersji JSGME używasz? Niektórzy gracze zgłaszali problemy związane z najnowszymi wersjami JSGME... Odinstalowanie moda skutkowało niekiedy zamianą bądź usunięciem oryginalnych plików w grze... Jeżeli posiadasz wolne miejsce na dysku to utwórz kopię zapasową folderu z grą bezpośrednio po reinstalacji. Nawet jak coś pójdzie nie tak w trakcie modowania to zawsze masz backup...
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Własnie zainstalowałem wszystko od nowa a do modów ściągnąłem najnowszą wersje JSGME 2.6.0 poprzednio używałem 2.5.0 i w sumie na tej wersji miałem pare razy ze czysta gra pytała sie o pliki.
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#59 Wysłany: 19 Październik 2010, 17:06
Jedyne co mogę zasugerować to unikanie korzystania z opcji "deaktywuj wszystkie mody" w przypadku gdy wcześniej występował konflikt modów (jeden mod nadpisywał drugi). To właśnie wtedy dochodzi z reguły do usunięcia oryginalnych plików w grze...
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Unikałem tej opcji ale teraz po zainstalowaniu i odinstalowaniu serii modów czysty SH4 chodzi ładnie nie pyta o żadne pliki tak jak było w poprzedniej wersji JSGME.
Wracając do tematu po zainstalowaniu OMEGU wywala mnie do windowsa po loadzie ale jak samego OM mam zainstalowanego to jest spoko.Za duzo bawienia i za mało grania przez te mody miałem wiec wróciłem do SH3 i magui
Ostatnio zmieniony przez woyteka 20 Październik 2010, 16:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum