Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 27 Październik 2010, 10:43 RA vs LwAmi
Który mod jest bardziej "na ty" z realizmem?
Wiadomo, że RA-Mod daje więcej jednostek ale czy mod nie odbiega za bardzo realizmem od rzeczywistości? Może Lw_Ami, mod uboższy w jednostki jest "bliższy prawdy"?
Czekam na wasze komentarze.
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#2 Wysłany: 28 Październik 2010, 08:01
Trudno powiedzieć.. bo trzeba by oba testować na wszystkich grywalnych jednostkach -wiele godzin, na które ciężko znaleźć czas..
Podczas ostatniej wielkiej rozgrywki z Francuzami i Włochami, była okazja zobaczyć jak działa LWAMI (w zasadzie jego pochodna) w wydaniu francuskiego MillSab i muszę powiedzieć, że pomijając dodatkowe jednostki ja nadal jednak wolę RA.
Z perspektywy O.H.Perry w LWAMI spodobały mi się poprawione skrypty do CIWSa i dodatkowe obiekty lądowe (i satelity), które w ciekawy sposób mogą wspomagać w grze okręty. Ale z drugiej strony: radar CAS cały czas transmituje i gracz nie ma na to wpływu, snonoboje słyszą wszystko co powoduje że w trybie pasywnym są niemal bezużyteczne, ok 2-krotnie przyspieszyli obrót anten radarów 55 i 49 -nie rozumiem poco i w jaki sposób w grze wpływa to na zwiększenie wykrywalności. Ponadto po rozgrywce miałem duże wątpliwości co do wytrzymałości niektórych okrętów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum