Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 12 Listopad 2010, 09:54 Ventrilo - problem
Gdy odpalam ventrilo, nie mogę np. słuchać muzyki na komputerze ( wyskakuje mi błąd w wn media player że ,,dzwięk jest już zajęty przez jakiś program'' <- chodzi o ventrilo. A co za tym idzie? nie mogę odpalić Silent huntera. Odpala się gra ale podczas ładowania wywala do WN, nie ma też głosu Fronczewskiego z KK przed odpaleniem SHIII, wie ktoś o co chodzi? Próbowałem wszystkiego i nic
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#2 Wysłany: 12 Listopad 2010, 10:07
Nigdy nie spotkałem się z takim problemem, podaj parametry komputera(system karta dźwiękowa),zobacz w panelu sterowania menedżer urządzeń i sprawdź czy masz tam wszystko OK może masz jakiś konflikt sprzętowy,sprawdź sterowniki odpowiedzialne za dźwięk sprawdź wszystkie ustawienia dźwięku jak i ustawienia ventrilo.
W ciemno trudno cokolwiek doradzać jeśli masz wszystko dobrze poustawiane i nie ma żadnych konfliktów to chyba jedynym rozwiązaniem będzie format.
P.S. a próbowałeś odpalać grę z drugiego skrótu ? jeśli nie to sprawdź może to pomoże poniżej zaznaczyłem na screenie który to skrót.
SH.jpg Z tego skrótu odpal grę
Plik ściągnięto 10 raz(y) 69.63 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Renegat 12 Listopad 2010, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
próbowałem, ale to nic nie zmienia. Na ventrilo wyskakuje mi taki błąd: (po tłumaczeniu na polski) ,,Scieżka dzwiękowa jest już używana przez inny program'' ja to rozumiem jako tak że moja karta dzwiękowa może otwarzać równoczesnie tylko 1 program używający dzwięku. Choć nie jestem informatykiem i mogę się mylić. Sterowniki też mam, trudny problem, szuaknie igły w stogu siana. Najlepiej gdyby ktoś miał taki sam problem i wiedział jak go rozwiązać.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 12 Listopad 2010, 12:52
to może ściągnij inny program ja do tego mam all player i jest idealne i nigdy z tym nie miałem problemów bo z tego co rozumiem masz media player classic?
chociaż to dziwne że do ventrilo i do sh III wyskakuje ci to
Cytat:
Gdy odpalam ventrilo, nie mogę np. słuchać muzyki na komputerze ( wyskakuje mi błąd w wnmedia player że ,,dzwięk jest już zajęty przez jakiś program'' <- chodzi o ventrilo. A co za tym idzie? nie mogę odpalić Silent
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Przede wszystkim sprawdź konfiguracje Ventrilo z naciskiem na weryfikację ustawień urządzeń wyjścia/wejścia. Nie znam Twojej karty dźwiękowej, ale jeśli masz w urządzeniach wyjścia wskazane urządzenie, które wskazałeś też w urządzeniu wejścia to uruchamiając Ventrilo powodujesz występowanie konfliktu sprzętowego.
Niektóre karty dźwiękowe wymagają trochę kombinacji z ustawieniami konfiguracyjnymi Ventrilo. Myślę, że w tym tkwi problem.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Proponuje na ventrilo wejść w setup i w zakładce Misc zaznaczyć "ptaszka" przy minimize to system tray. Później zminimalizować ventrilo aby schowało się w trayu (tam koło zegarka) i wtedy spróbować włączyć SH III.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum