Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Hiszpanska roszada"
U-BOOTY: VIIB (1941) CZAS MISJI: 2 godz
19/06/1942 g. 5:00
POGODA: zachmurzenie calkowite, wiatr sredni
Od poczatku wojny Gibraltar jest najbardziej strategicznym miejscem tego konfliktu . Dlatego tez zarowno Aliantom jak i silom niemieckim zalezy na kontroli zaopatrzenia tego miejsca .
Ubooty uzupeniaja zapasy torped i zywnosci . Ich zadaniem jest blokowanie wszelkiech zeglugi zaopatrujacej Gibraltar .
Czas przygotowac sie do kolejne bitwy . Kolejne wrogie jednostki chcac sie przedrzec przez niewidoczny pierscien .
--- ODPRAWA ---
Wasze zadanie jest bardzo proste . Celem priorytetowym , sa wszystkie , wrogie jednostki chcace przedostac sie w rejon Gibraltaru .
Udanych lowow! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_Koval - DISC KIA nieliczony
janko175 - SURV
Reaven1916 - SURV • 2/3 Tanker T3 "BR T3 Tanker#1" - 7 765
---------------------------------------------------
Razem: 7 765 BRT
Po dwóch falstartach (problemy techniczne) udało się zagrać późny patrol choć w zmienionej obsadzie.
Niestety PL_Koval nie popłynął z nami długo - rozłączyło go.
Patrol ciekawy chociaż krótki, do zatopienia nie było za dużo.
Lotniskowce przyciągają mnie jak magnes więc po wiadomości o nim gnałem do niego nieco ryzykując.
Udało mi się wymanewrować eskortę i wpakować trzy torpedy (czwarta nie wybuchła ) w lotnikowiec co spowodowało chyba przeciążenie bo poszedł na dno strasznie hałasując.
T2 musiałem ścigać i dobijać bo nie chciał tonąć.
T3 dobiłem po wcześniejszych trafieniach Reavena.
Niestety reszta konwoju uciekła nim moja załoga przeładowała zapas torped.
Brakuje zdjęć lotniskowca ale musiałem się szybko chować bo eskorta chciała się na kimś zemścić i w rezultacie nic nadającego się do zamieszczenia nie mam.
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#2 Wysłany: 14 Listopad 2010, 09:33
Przybyłem , zobaczyłem ...... i tyle . W całym patrolu wypuściłem aż 3 torpedy , Jedna do płonącego T3 ,a jedna do C2 z 3km i 1 do jakiegoś małego mercha . Obie spudłowały ,bo oba cele zmieniły kurs w miedzy czasie . Ogólna beznadzieja .
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#3 Wysłany: 14 Listopad 2010, 10:41
Patrol całkiem fajny, faktycznie wielka szkoda że tak mało do zatapiania, z mojej strony 3 rybki wypuszczone w T3 z czego 2 trafily, co spowodowało spory przechył na pokładzie tankowca. Niestety reszta torped celowanych w inne cele (C 2) chybila. Zabraklo czasu na przeładowanie torped.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum