Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
A to rusycyzm to wymysł? Panie Miodku - Rusycyzm = wyraz zapożyczony z języka Rosyjskiego. Więc Nie rusycyzm, a rzeczywistość, to tak samo, jak powiedzieć "Nie był to anglicyzm, a rzeczywistość" o słowie "mecz".
Wiesz, jak to brzmi?
To nie słowo zapożyczone, tylko rzeczywistość.
Poza tym, co to jest rusycyfizm o jakim mówisz? Takiego słowa nie ma...
Ah, to pewnie to samo, co pewne słowo "zernął" o jakie się tak mocno czepiałeś....
Ah, to pewnie to samo, co pewne słowo "zernął" o jakie się tak mocno czepiałeś....
Ok, widzę że nie ma sensu kontynuować z tobą tej dyskusji.
Okej, Andrevowi brakło argumentów, więc sprowadza dyskusję na boczny tor, aby tam zamknąć i udawać, że trafił na osobę nie znającą się na rzeczy. Szkoda.
Czyli jak ty wyskoczysz, z czymś takim, jak to "zernął", to też tak napisać? Zapamiętam.
Andrev.
1, Wymyślasz nowe słowo, albo się mylisz. Ale o tym jest 25% odpowiedzi mojej.
2. Piszesz głupotę, z której wynika, że słowo zapożyczone, to coś nie istniejące, skoro "to nie <słowo zapożyczone>, a rzeczywistość. " A ten fragment stanowi 75% mojej odpowiedzi.
3. Rozmowa dotyczy jednostek typu WILK (i chyba też ORZEŁ), które (mogę postawić głowę) nie są "łodziami podwodnymi", a okrętami. I w odniesieniu do nich określenie "Łódź podwodna" to błędnie użyty rusycyzm.
4. Ignorujesz zupełnie ten fragment postu, który jest merytoryczny, a czepiasz się przyczepienia, na którym budujesz cały nowy post. Przeczytaj sobie może zasady dyskutowania, bo w tym wypadku podlega to pod ich złamanie.
Cóż. Punkt 4 świadczy, że z TOBĄ rzeczywiście nie ma sensu kontynuować rozmowy, skoro zamiast odpowiadać na to, co ważne, to wchodzisz w malutką część postu i się jej czepiasz, zamiast odpowiedzieć.
Ps.
Rusycyzm - słownik w programie NIE PODKREŚLA
Rusycyfizm - słownik w programie PODKREŚLA i wśród poprawek sugeruje właściwe słowo
I po co ja to piszę, skoro ty zobaczysz tylko pewnie to PS, które teraz napisałem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum