Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Do swojej kaczki kupiłem już papier ścierny więc od jutra szlif karterów i malowanie srebrnym chromem... Myślałem jeszcze żeby przetrzeć kartery i wypolerować, ale trzeba często zaglądać do tego aby ładnie wyglądało... Z założenia kupiłem Jawę do jazdy, nie do wyglądania więc polerka odpada... Na święta jak tata i kochane pieniążki przyjadą to kupuje nowe części do silnika i koła bo chcę jeszcze tej zimy pojeździć po torze...
No ja tez swojego ogara kupiłem do jazdy,muszę jeszcze go przerejestrować i zanieść pismo z policji (to takie że zdałem na karte motorowerową) no i jeszce oc i będe smigał .Tylko że niewiem czy jakiejs dodatkowej kasy niebęde musiał bulić bo miałem podobno miesiąć na przerejestrowanie a mam juz go jakies dwa miechy i narazie czasu niebyło żeby go przerejestrować.
No ja też jeździłem na starych blachach w wakacje, do czasu kiedy OC mi się nie skończyło... Z tego co wiem to jak masz te stare zielone blachy albo "KOJ" a jesteś już 3 czy 4 właścicielem pojazdu to daj sobie siana z przerejestrowaniem bo wtedy wymagają wszystkich umów kupno/sprzedaż jakie były dla tego Ogara. Czyli w sumie tylko OC kupujesz i jeździsz
Te blachy lancersko wyglądają szczególnie KOJ jak się bezbarwnym lakierem pomaluje
W Mielnie to na taką rejestracje dziewczyny wyrywałem w wakacje... (skutecznie)
W ograch i jawkach fajne te silniki są, biegi i kopka odwrotnie chodzą... Szkoda, że 4 biegów nie ma, bo po mieście jak się jedzie to brakuje tego jednego biegu.
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 26 Listopad 2010, 10:44, w całości zmieniany 2 razy
Tablice mam białe i dowód nowy ale jeszcze na starego właściciela, fakt tego czwartego biegu brakuje .Mam pytanie do ciebie jaki masz olej w skrzyni ,bo ja mam hipol chyba 14f cos takiego i jak się silnik zagrzeje to sprzęgło mi ciągnie ,jak jest zimny to wszystko jest ok.Chciałem na stacji kupić lux 10 a koleś tak do mnie że takiego już nieprodukują WTF!! ;<
Do skrzyni lej Hipol żeby sprzęgło ładnie chodziło. Omijać syntetyki!!!
Do silnika Mobil racing 2T, dobry jest bo ogry chodzą na dużych obrotach a na Mobil racing 2T mniejszy nagar się robi...
Sprzęgło przy Hipolku mi akurat się ślizgało, a jak ciągnie to się sklejają tarcze.
Tam jest sprzęgło "mokre" i nie może być każdy olej.
Ja mam "Komara" i za młodu wlałem właśnie Hipol
(nie pamiętam dokładnie parametrów) ale był do przekładni.
I do tej pory skrzynka leży do czyszczenia bo się jeździć nie dało
gdyż mi akurat sprzęgło się jak mówiłem ślizgało
(ponoć Hipol zawierał dodatek grafitu).
Dzisiaj zespoiłem kartery, teraz czekam na cylek i silnik będzie gotowy
Jeszcze muszę ogarnąć tablice bo pękła od rdzy... Wie ktoś ile kosztuje tłoczenie numerów na tablice? Nowych tablic nie chcę, bo bym musiał przerejestrować i by mi kazali jeździć na przeglądy co jakiś czas... A tak ktoś mi wytłoczy kilka znaków i gitarka bo z malowaniem tablicy problemu nie ma.
Ty no właśnie ja muszę jeszcze na przegląd jechac bo inaczej niezarejestruje ,ale to dopiero chyba na wiosne pojade ,dzis próbowałem jeździć ... wyglebałem .
Jak będzie stał przez zimę to kup kilka litrów paliwa i zalej bak, żeby nie stał pusty.
Oraz wykręć świece, wlej trochę oleju (ten co do benzyny dodajesz) i ponownie wkręć świece.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum