Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#1 Wysłany: 18 Grudzień 2010, 22:50 Sen-Toku
Witam.
Jest 11.04.1945 roku - wpływam do portu Jokochama w Zatoce Tokijskiej. Odpalam torpedę do Sen-Toku i okręt nie tonie
Odpalam następnie 4 kolejne torpedy i okręt poszedł na dno...jednak bez potwierdzenia zatopienia (brak komunikatu w dzienniku pokładowym)
Moje pytanie jest następujące: czy jest wogóle możliwe zatopienie okrętu podwodnego w tej grze
P.S.
Wcześniej zatopiłem miniaturowy okręt podwodny - pojawił się komunikat w dzienniku pokładowym - jednak jego tonaż wynosił: 0 (słownie: ZERO) ton (normalnie jest 150 ton)
Serdeczne dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 18 Grudzień 2010, 22:51, w całości zmieniany 1 raz
Heh, czyli udało Ci się spotkać Ghost Ship Gratuluję!
Napisz proszę na jakim modzie grasz? Czyżby był to TMO? Kiedyś szukałem informacji o I-400 i dowiedziałem się, że ten okręt nie jest "standardową" jednostką w pakiecie tych dostępnych w oryginalnej wersji gry. Jest to jednostka dodana przez moderatorów i nie ma opisanego AI. Stąd problemy z zaliczeniem punktów renown za zatopienie.
Qrcze, a ja jeszcze nie spotkałem tego okrętu eh
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 19 Grudzień 2010, 11:14
Witam.
Dzięki za odpowiedź. Tak myślałem, że to przez to co napisałeś.
Gram na wersji SH 1.5 + TMO.
Nie wiem dlaczego nie ma okrętów podwodnych w książce identyfikacyjnej - są tylko jednostki nadwodne.
Jeśli tak bardzo chcesz go spotkac - to najczęściej w Jokohamie (kilka razy widziałem) lub któryś z portów Zatoki Tokijskiej.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 19 Grudzień 2010, 11:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum