Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
O swicie 7 sierpnia 1942 r. Marines wyladowali na Guadalcanal. 11 tys. zolnierzy 1 DPM do 8 sierpnia z latwoscia opanowalo rejon pasa startowego i odepchnelo w dzungle Japonczyków, którzy - zaskoczeni, nie byli w stanie stawic czola przeciwnikowi.
ODPRAWA
Zostalismy kompletnie zaskoczeni przez wroga. Niezwlocznie przerwac zaopatrenie i przechwycic nieprzyjacielski desant. Jestescie ostatnia nadzieja Cesarstwa. Banzai! ||Bawcie sie wysmienicie!
PL_Reaven - KIA
• Troop Transport "USS Fomalhaut" - 8207
---------------------------------------------------
Razem: 8207 BRT
W.A.R.D.C_sOnar- KIA
• LST Class "USS Little" - 2166
• Troop Transport "USS McKean" - 8232
Razem: 10398 BRT
PL_tes - KIA
• Troop Transport "USS Colhoun" - 8038
• Large Cargo "USS President Jackson" - 8253
• Destroyer Somers "USS Somers" - 1850
Razem: 18141 BRT
PL_supertux - KIA
• LST Class "USS Alchiba" - 2188
• Troop Transport "USS McCawley" - 8067
• LST Class "USS Libra" - 2107
• Troop Transport "USS Betelgeuse" - 7912
Razem: 20274 BRT
Patrol wymagający uwagi i skupienia. Dużo się działo, obfita ilość niszczycieli do tego wsparcie lotnicze. To wszystko spowodowało kolejne zejścia kapitanów na wieczną wachtę. Zaczęło się od kpt. Janko, skończyło na kpt. Reavenie. Ja miałem dużo szczęścia w tym patrolu na tyle razy co mnie taranowali. A wiadomo,że dziewiątkami raczej słabo się manewruje. Dobrze przynajmniej, że udało się wrogowi od biedy przetrzepać skórę.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#3 Wysłany: 30 Grudzień 2010, 14:21
Zdjecie miesiaca:
Coz i tak zakonczyla sie moja jedyna karieria (pozostale to 2 DC liczone). Zaloga odeszla na zasluzona emeryture "w niebie". Dzieki wszystkim za wspaniale chwile spedzone podzas wspolnych patrolow SH3. Mam nadzieje, ze spotkamy sie ponownie na kolejnej, juz wiosennej edycji rankingu SH3 .
Oczywiscie zapraszam dzisiaj wieczorem na ostani? patrol, juz w luznej swiatecznej atmosferze.
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#5 Wysłany: 30 Grudzień 2010, 15:04
Aaaa wiec tak to bylo z tym LST zwracam honor supertux wczoraj twierdziłem iż strzelałem do niego z dwóch rufowych wyrzutni jednak to zdjęcie odświerzyło mi pamiec. Strzelałem z przednich rurek pod dosyć sporym kątem i pierwszy wybuch (czyli torpeda supertuxa) uznałem za moj sukces. Jak widać sporo sie myliłem. Tyle co sie wczoraj nawściekałem na tego LST a sie okazuje ze niepotrzebnie bo i tak pojedynczym strzalem w rufe nic bym mu nie zrobił.
Co do patrolu to misja bardzo ciekawa ale i piekielnie trudna mocno nadszarpneła mi nerwy przez ok 45 min (z integralnoscia 39%) byłem pingowany i obrzucany bombami, taranowano mnie itp itd i gdyby misja trwała o 15 min krócej przeżył bym bo tyle zostało do jej zakończenia kiedy to samotny DD postawił kropke nad i.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 30 Grudzień 2010, 19:22
No no no , ale czerwony kiatrol
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum