Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ogłaszam uprzejmie, że w środę 5 stycznia 2011 o godzinie 20:00 gramy patrol testowy.
Gramy na Silent Hunter IV U-Boot Mission v 1.5 + TMO 2.0 z obecnym pakietem misji.
No to taka "łopatologiczna" instrukcja obsługi działu Download:
1) Klikamy w dział download (na górze Forum)
2) wybieramy interesujący nas katalog tematyczny - w tym przypadku Silent Hunter IV
3) klikamy w nazwę "Polishseamen SH4 Pack 2.0.2" - plik ma objętość 4.5 Mb
4) żeby rozpocząć pobieranie klikamy w pierwszą od lewej ikonę pod informacjami o pliku (ikona obrazuje strzałkę skierowaną w dół - najbardziej rozpoznawalne oznaczenie ściągania danych) Po kliknięciu w "ściągnie" zostaniemy poproszeni o zaakceptowanie licencji. Po zaakceptowaniu ("zgadzam się") rozpocznie się ściąganie.
Jedyny warunek do spełnienia - trzeba być zalogowanym, zarejestrowanym użytkownikiem Forum
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Hmm... TMO 2.0 i pakiet waszych misji zmieniają te same mechanizmy gry. Zakładam, że macie to sprawdzone i nie będzie żadnych error'ów
O jakich mechanizmach piszesz? Pakiet Misji to pakiet misji - nic dodać nic ująć. Są to produkcje naszych Misjonarzy i były wykorzystywane podczas ostatniego rankingu SH4.
Nie rozumiem co masz na myśli pisząc o zmianach "tych samych mechanizmów gry".
Myślę, że powinieneś zameldować się we wspomnianym wcześniej terminie (środa, 5ego stycznia) na testowym patrolu i samemu się przekonać co i jak. Zastanawia mnie też Twoje negatywne podejście do TMO 2.0 - to naprawdę świetny i w pełni grywalny mod
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#11 Wysłany: 5 Styczeń 2011, 00:41
SH4 Pack 2.02 to nie tylko misje, lecz także zmiany w samej grze. Na ile ta poprawka jest kompatybilna z TMO 2.0 ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Pack 2.0.2, z tego co pamiętam, to finalna wersja pakietu misji z dodatkowym podziałem na misje dzienne i nocne.
Sprawdzimy to dziś na żywym organiźmie i będzie wiadomo Nie wiem czy będzie dziś Pasterz - dobrze by było bo to nasz profesor i jego wiedza w tym temacie bardzo by sie przydała. Poza tym nie mam żadnego nowego info w temacie rozwoju jego modu.
Jeśli nie uda się odpalić misji z tego pakietu pod TMO 2.0 (choć nie przewiduję tu problemów) to wracamy do wersji TMO 1.63. Tam wszystko mamy przećwiczone
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#14 Wysłany: 5 Styczeń 2011, 09:58
PL_Daritto napisał/a:
Pack 2.0.2, z tego co pamiętam, to finalna wersja pakietu misji z dodatkowym podziałem na misje dzienne i nocne.
Otworzyłem sobie ten Pack i tam są także pliki zmieniające parametry symulacji, czyli nie tylko misje. Pytanie więc moje jest jak najbardziej zasadne, czy jest to kompatybilne z TMO 2.0.
Jeśli nie, to wgrać powinniśmy TYLKO misje.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Panowie, na razie to sobie możemy jedynie "pogdybać". Wytrzymajmy z domysłami do 20ej i się wszystko wyjaśni Co prawda ciężko u mnie z tym "wytrzymaniem", tym bardziej, że w pracy właśnie siedzę...heh.
Jak coś to mam w domu wszystkie pack`i misji i się porozsyła Testerom
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum