Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#3 Wysłany: 11 Styczeń 2011, 22:47
Jeśli chodzi o południe polski to proponuje np Zlot pojazdów militarnych w Dąbrowie Górniczej
Nazwa imprezy nie jest dośc trafna bo w zasadzie jest to zlot historyczno militarny na którym są między innymi pokazy grup rekonstrukcyjnych od II WW do czasów wspolczesnych (w tym również chłopaki z mojego teamu Airborne Specjal Forces) po za pokazami na imprezie są różne bajery typu czołgi SCOTy wozy opancerzone BRDMy oraz wykopane przez poszukiwaczy skarby z okresu IIWW. Oczywiścia są również namioty piwne i tego typu szmery bajery.
PS. Impreza jest sponsorowana miedzy innymi przez muzeum miejskie, myśle że gdyby ktoś miał na stanie jakiegoś uboota (no wystarczy sam kiosk i jakis opis do niego) to bym załatwił stanowisko dla uczestników (darmowe browary i tak dalej)
To tylko moja mała skromna propozycja. Na południu jest wiele ciekawych miejsc na nasz zlot.
Niestety jeśli chodzi o imprezy militarne to jak narazie nie jestem w stanie podać nic wiecej niż to o czym wspomniałem wcześniej.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Heh, Matrose, byłeś szybszy bo o tym samym chciałem napisać.
A dokładnie o zlocie w Darłówku Matros i ja dobrze wiemy, dlaczego tamta lokalizacja nam odpowiada heheh.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 12 Styczeń 2011, 08:24, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 12 Styczeń 2011, 10:31
Ze względów logistycznych, warto by znaleźć coś, gdzieś po środku Polski.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Do tej pory największe i najlepsze zloty były na północy...
Dąbrowę bym skreślił jako Zlot... Co zrobimy POZA zlotem? Wynajmiemy domek na Pogorii [1km odemnie]?
Bo wypadałoby aby też pogadać, wspólnie napić się (soczku oczywiście), itd.
Nie jest to złe miejsce... Ale co w planie takiego zlotu?
Jest ktoś z okolic, aby znaleźć dogodny termin, gdy coś ciekawego się dzieje?
I nie mówię o marszu z pochodniami
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#14 Wysłany: 13 Styczeń 2011, 19:13
Witam.
Poprzedniego lata byłem na Dolnym Śląsku - zwiedzałem Twierdzę Kłodzką - może tam byśmy się wybrali
Jeśli jeszcze pojechalibyśmy własnymi samochodami to jest sporo różnych miejsc historycznych i zamków które tam można zwiedzić.
Można zobaczyć Kompleks Riese w Walimiu czy zamek Czocha, zamek w Książu itp. itd.
P.S.
W Golance Dolnej k. Legnicy jest chyba dom, w którym urodził się "król tonażu". Chciałem go zobaczyć ale nie miałem za dużo czasu.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 13 Styczeń 2011, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#16 Wysłany: 13 Styczeń 2011, 22:17
Lütjens napisał/a:
Witam.
Poprzedniego lata byłem na Dolnym Śląsku - zwiedzałem Twierdzę Kłodzką - może tam byśmy się wybrali
Jeśli jeszcze pojechalibyśmy własnymi samochodami to jest sporo różnych miejsc historycznych i zamków które tam można zwiedzić.
Można zobaczyć Kompleks Riese w Walimiu czy zamek Czocha, zamek w Książu itp. itd.
Byłem, widziałem, polecam i z chęcią jeszcze raz zobaczę.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Również mi pasuje, ale coś mi mówi, że może sie skończyć jak MRU....
Dlatego nie wiem, czy naprawdę jakaś impreza militarystyczna,co można być na niej 1 dzień w roku nie będzie lepszym pomysłem. Ale jak przejdzie Kłodzko, czy inne tego typu, to też się pojawię
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#18 Wysłany: 14 Styczeń 2011, 12:50
Tak myślałem, że jeśli wybrać termin to może 30.04 - 03.05 - w tych dniach.
Może by muzea były otwarte.
Trzeba by podzwonić i popytać.
Pamiętajcie to jest tylko moja propozycja czekam na Wasze.
Na mnie Twierdza Kłodzka i pozostałe obiekty o których pisałem, zrobiły niesamowite wrażenie.
Z tego co widzę jak zwykle najwięcej chętnych z terenu Śląska i Zagłębia
P.S.
Jakiś kilometr od zamku Czocha jest gość, który wynajmuje pokoje mam adres i telefon. Ok. 50 m po przeciwnej stronie jest mały sklepik z browarem
u kruka.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 35.14 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 14 Styczeń 2011, 13:30, w całości zmieniany 4 razy
No jeśli o mnie chodzi to preferuję południe polski. Najlepiej w pobliżu jakiegoś dużego lasu Mógłbym wyskoczyć na małe polowanko z detektorem a i może kogoś bym zainteresował tym hobby
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum