Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 1 Luty 2011, 12:25 Optymalizacja
Hej - jako że mam nowy, ale w zasadzie o wiele słabszy sprzęt, muszę nieco przycinać moje ustawienia. Teraz tak - jakie są możliwości? w opcjach można jedynie wyłączyć tekstury wysokiej jakości i jest taki suwak, co nie wiem co oznacza... Jak włączenie/wyłączenie tych opcji wpływa na wydajność?
Masz na myśli suwak Particle Density i Synchronize?
Particle Density to zagęszczęnie cząsteczek - im większa wielkość wybrana na suwaku tym lepsze efekty specjalne. Tak więc jeśli chcesz przyciąć wymagania tą opcję radzę zminimalizować. Zapewniam, że gra nie traci nic ze swojego uroku
Co do opcji Synchronize to dokładnie nie wiem. Na dodatek nigdy nie zauważyłem różnicy w działaniu gry w momencie, gdy miałem tą opcję włączoną i wyłączoną. A grałem w SHIII już na wielu konfiguracjach sprzętowych
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum