Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marcin
#1 Wysłany: 6 Luty 2011, 22:37 Problem z GWX 3.0
witam właśnie zainstalowałem grę czystą z "Historii Klasyki" i chce zainstalować gwx 3.0 ale wyzuca mi zaraz że gra jest niby zpatchowana ,co może być nie tak??Pozdro
ps: jest to wersja 1.4
Ostatnio zmieniony przez kapsel28 6 Luty 2011, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin
#3 Wysłany: 6 Luty 2011, 23:06
PL_Marco napisał/a:
W gwoli ścisłości "Kolekcja Klasyki"
jak już coś
I gdzie, na którym etapie taki komunikat masz, jak chcesz zainstalować GWX-a ?
1 - zainstalować grę
2 - zainstalować GWX-a
i powinno być bez problemów.
Odnośnie KK własnie miałem zmienić;) ,.Gra jest zainstalowana i jak uruchamiam GWX3 wyskakuje mi opcja że gra nie jest czysta że jakiś mod jest zainstalowany.
Ps: ok chyba znalazłem przyczynę ,wskazywał folder "C/Program files\ubisoft a ja zamieniłem na "C\PF\kolekcja klasyki i poszło ale nie znaczy wcale że pójdzie do końca chociaż mam taką nadzieję;)
Ostatnio zmieniony przez kapsel28 6 Luty 2011, 23:10, w całości zmieniany 1 raz
Witam!Mam problem z GWX 3.0. Podczas instalacji wyskakuje mi coś takiego "Cannot open file C:\Users\tomek\AppData\Local\Temp\is..........\setup.bmp'.Proszę o pomoc.Mam SH3 z Kolekcji Klasyki zainstalowany na Viscie 64.Wtf?
W jaki sposób instalujesz GWX? Jak wygląda mod po ściągnięciu? Czy jest to zestaw 7 paczek do rozpakowania? Gdzie rozpakowujesz GWX i czy dobrze podajesz ścieżkę dostępu do instalatora?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
7 plików "bin" plus jeden exe zassane z Gamefront.Odpalam mod plikiem exe,wchodzi czarny ekran z nazwą grupy która to wydała i po sekundzie wysskakuje mi ten alert i p...a blada.Mod zassałem i też go tam odpalam, na partycji F.Grę zainstalowałem na partycji E.
Niewiem czy GOLD.To mam z tych plików zamieszczonych na tej stronie.
Jeśli instalujesz GWX na innej partycji niż ta, gdzie znajduje się rozpakowany mod to musisz wskazać prawdiłową ścieżkę dostępu. Piszesz bardzo "nieczytelnie" - nie wiem na czym dokładnie polega problem.
Moja sugestia jest taka:
Jeśli instalator GWX zgłasza Ci brak jakiegoś pliku, a na to wygląda czytając komunikat o błędzie, to albo masz uszkodzone archiwum GWX z którego rozpakowujesz mod, albo źle wskazujesz ścieżkę dostępu do pików instalatora.
Sam mod proponuję jednak ściągnąć ze strony twórców, czyli http://www.thegreywolves.com/downloads/. Z racji dużej objętości modu jest on pocięty na 8 paczek - tu musisz zachować ostrożność podczas ściągania - być może coś Ci się nie dociągnęło i stąd problem.
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#10 Wysłany: 23 Luty 2011, 09:42
logan76 napisał/a:
Mod z torrentu ;problem identyczny.Chyba coś nie teges Mod kontra coś tam coś tam tymczasowe.Buee! Ide po miednice bo się pożygam.
Kolego, chcesz normalnej odpowiedzi to zachowuj się normalnie i pisz po ludzku. "Coś nie teges, mod kontra coś tam coś tam" ?!
Miałem identyczny błąd rozwiązanie: ZASSANIE WERSJI GOLD (najlepiej ze strony producenta PL_Daritto podał Ci link). I po trzykroć sprawdzenie ścieżki dostępu.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#11 Wysłany: 23 Luty 2011, 09:46
logan76 napisał/a:
Mod zassałem i też go tam odpalam, na partycji F.Grę zainstalowałem na partycji E.
Niewiem czy GOLD.To mam z tych plików zamieszczonych na tej stronie.
Zaraz zaraz ... czy ja dobrze rozumuje ? partycji F instalujesz mod a SH3 masz zainstalowane na E ?
Jeszcze jedno mi się przypomniało do poprawnego działania GWXa potrzebny jest patch 1.4
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Z partycji F go odpalam( klik exe.) ale nie moge wskazać ścieżki dostępu bo nie dochodze do tego miejsca a błąd sie odwołuje do plików temp na partycji C gdzie mam postawiony system.Posiadam SH3 z Kolekcji Klasyki w dolnym prawym rogu pisze że 1.4 w menu gry.
Pliki sprawdzane programem md5 i wszystkie są zgodne.
Jestem prawie pewny, że masz uszkodzone archiwum. Spróbuj ściągnąć z lokalizacji jaką podałem wcześniej.
Proponuję jednak rozpakowanie GWX na partycji, na której masz zainstalowaną grę. Przy tego rodzaju archiwach czasem ważne jest używanie dobrego, sprawdzonego ekstraktora - z tego co pamiętam na stronie twórców archiwum jest typu RAR - proponuję rozpakowanie za pomocą właśnie WinRar.
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 23 Luty 2011, 12:39, w całości zmieniany 2 razy
#15 Wysłany: 23 Luty 2011, 13:28
1. Zasysasz GWX ze str producenta.
2. Oprócz 7 plików bin jest 1 plik oznaczony ikonką wilczego śladu stopy (plik exe) oraz jeden plik zapisany w formacie PDF.
3. Klikasz na ikonke łapki
4. Instalujesz
Reaven czytaj uważnie moje posty.Zrobiłem dokładnie jak pisaliście.Po uruchomieniu pliku exe z wilczą łapką wchodzi czarny ekran z napisem THE GREAT WOLVES EXPANSION 3.0 i po 2 sekundach wywala mi ten błąd,alert czyli RUNTIME ERROR a niżej "Cannot open file C:\Users\tomek\AppData\Local\Temp\is..........\setup.bmp" to znaczy że Mod gryzie się z systemem ponieważ odnosi się do plików tymczasowych na partycji C w które Mod się rozpakowywuje i tam to przerywa bo coś mu nie pasuje.Dlaczego?Pliki są dobre ponieważ sprawdzałem je programem md 5.
A pozatym wiele innych gier modowałem np.Arma 2 gdzie zainstalowanie moda ACE i innych jest bardziej zakręcone albo UltraPacka do Sturmovika czy tam innych i spoko nie jestem idiotą tak wielkim jak myślicie choć czasem zdarzy mi się walnąć jakąś gafe jak każdemu .Czy ktoś miał taki problem z GWX 3.0 jak ja?Proszę o nowe pomysły bo te są już nudne.Bez obrazy Reaven.
No i problem rozwiązałem ściągając GWX 3.0 FullSingle Instalera czyli jeden plik w formie instalki ważący 1.31Gb.Przy instalacji wyskakuje ten sam błąd co wcześniej ale mogę go skasować a instalacja przebiega normalnie do końca.Po instalacji uruchomiłem grę i śmiga jak złoto.Teraz muszę iść do pracy ale w nocy przetestuje czy w trakcie gry nic się nie dzieje.Hurra!
Scaliłem posty - Admin
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 24 Luty 2011, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum