Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Dawno już nie pływałem SH3 więc była to misja z wieloma niewiadomymi.
Patrol był ciekawy, chociaż zapadające ciemności nie pomagały (ciemność widzę .
Daritto rozłączyło na wstępie ale reszta wygłodniałego stada rzuciła się na konwój.
Działo się dużo i szybko bo wszyscy praktycznie zaczeli atakować w tym samym czasie.
Eskorty było trochę a rok 43 wymuszał uwagę i koncentrację.
Jak to w takim zamieszaniu gdy statki zygzakują miałem sporo trafień ale i kilka pudeł lub przedwybuchów.
Statki nie tonęły łatwo (T3 odpłynął po trafieniu z pełną prędkością a T2 trafiony trzykrotnie pod kil odpłynął pomimo pięknych wybuchów).
Nie zauważyłem momentu kiedy poległ Reaven (został na obserwatorze) ani kiedy wyszedł Baltyk. Supertux poległ pod koniec patrolu.
Pomimo pewnych błędów patrol mogę uznać za udany chociaż trzeba jeszcze wiele potrenować.
Gratulacje dla wszystkich uczestników i autora.
Screenshot_525.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 67.29 KB
Screenshot_526.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 135.27 KB
Screenshot_527.jpg
Plik ściągnięto 46 raz(y) 176.5 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 4 Marzec 2011, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 4 Marzec 2011, 09:33
Niestety, nie ma moderatorów w tej grupie tematów.
ADMIN , ADMIN, wołać ADMINA !!!!!!!!!!
Co do tak opisanych statusów, to, tak jak pisze Tes, niestety eliminują ten patrol z listy rankingowych
Regulamin napisał/a:
25. Warunki przerwania gry rankingowej
Gra przestaje być uznawana za grę rankingową i zostaje przekwalifikowana na sparing lub przerwana w chwili gdy:
...
- Minimum 50% graczy, którzy dołączyli się do hosta po załadowaniu gry zostanie rozłączonych lub wyrzuconych z gry.
Ustalcie proszę, jak to jest z Waszymi statusami, czy to są rozłączenia, czy po prostu KIA.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 4 Marzec 2011, 09:53
Napisałem wyraźnie że statusy są poprawne !!! Pomyłka jest w opisie zatopiony został janko175 a nie Reaven.
Nie wiem o co Wam chodzi, chcecie unieważnić patrol z powodu mojego błędu w opisie (który nie jest nawet wymagany)?
_________________ w_wilk
PL_tes Gość
#7 Wysłany: 4 Marzec 2011, 10:07
Nie wiem czy zauwazyles, ale dales kazemu z graczy KIA, status DISC_KIA_liczony. Co oznacza, ze zostali rozlaczeni w trakcie trwania patrolu. Aby gra zostala uznana za rankingowa MUSI zakonczyc rozgrywke ze statusem KIA lub SURV minimum 50% graczy (pkt.25).
Przeciez nie grasz pierwszy raz i chyba wiesz o co chodzi. Taka sytuacja miala miejsce nie raz i nietety zawsze patrol byl NIE zaliczony. Po twoim opisie mozna sadzic, iz gracze zostali zatopieni przez eskorte i powinni miec status KIA. Dlatego zglosilem zastrzezenia i prosze o wyjasnienie. Jezeli w dalszym ciagu utrzymjesz statusy, gra powinna byc niezaliczona. Proste.
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 4 Marzec 2011, 10:32
Przepraszam za pomyłkę DISC KIA liczony pozostał mi w raporcie po Bałtyku z którym nie wiem co się działo, natomiast pozostali powinni mieć zwykłe KIA.
Jednak coś musiało się powalić po tak długiej przerwie pisania raportów.
Proszę admina o poprawienie statusów janko i supertuxa na KIA (status Bałtyka do wyjaśnienia).
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 4 Marzec 2011, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
zaliczylem kilka ladnych trafien , niestety jednostki poplynely sobie w sina dal i niewiem co sie z nimi dzialo dalej. Niemogac kontynuowac dalszej gry 'marudzenia zony', postanowilem odplynoc na spokojna pozycje i tam doczekac zakonczenia patrolu. Sam niewiem czemu, nagle walnelo mnie na pulpit.Jesli tym narobilem ambarasu, to najmocniej przepraszam.Mam nadzieje, ze niebedzie to mialo wplywu na ranking bo szkoda , by bylo marnowac czasu jaki poswiecili pozostali gracze. Jeszcze raz wielkie sory, i postaram sie by tego rodzaju zajscia z mojej strony nie mialy miejsca. Piekny patrol spedzony w doborowym, towarzystwie .
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#11 Wysłany: 4 Marzec 2011, 15:16
Jejku Panowie spokojnie, ja NIE POLEGŁEM spytałem supertuxa czy moge wyjść bo jestem na 170m a konwój już dawno mnie minął. Supertux sprawdził i powiedział że spokojnie moge wyjść jak chce. Więc wyszedłem. Niepotrzebne zamieszanie.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
U mnie sprawa jasna - wywalilo mnie jakieś 3 minuty po rozpoczęciu patrolu. No, może 5 minut
Szkoda straszna bo miałem wielką ochotę zapolować i dać popalić merchom. Niestety, okazuje się, że nie mogę jednocześnie pracować i grać w SHIII - na działającą w tle aplikację zrzucam winę rozłączenia.
A doping już zaczynał działać noooo
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum