Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wszystkie trzy cele z odprawy udało się zrealizować... No, prawie. Szybki, krótki konwój. Odrobina skupienia przed węszącymi DD-kami.Mnie towarzyszyły A&B i VW. Pięć rybek:
- pierwsza przedwybuch
- dwie następne ore carrier, już napoczęty (stwierdziłem to dopiero gdy rybki były już w drodze)
- dwie ostatnie to Arrow
Było miło. Jak lubicie pływać kaczkami to zapraszam.
P.S.
Uczestnicy rejsu proszeni są o sprawdznie podziałów. Dostałem PW, ale już nic nie zmieniałem bo bym się całkiem pozamylał. Jak będzie trzeba poprawić, to się poprawi. Ahoj
SH3Img@5-3-2011_21.28.33_156.jpg
Plik ściągnięto 42 raz(y) 54.06 KB
SH3Img@5-3-2011_21.29.12_656.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 53.99 KB
SH3Img@5-3-2011_21.56.30_671.jpg
Plik ściągnięto 39 raz(y) 84.19 KB
SH3Img@5-3-2011_21.56.37_468.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 101.83 KB
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 5 Marzec 2011, 22:59
Potwierdzam poprawność raportu Marcin...
Bawiłem się przednio. Szkoda jak cholera mi było KIA Janka ech...
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#4 Wysłany: 6 Marzec 2011, 10:48
No tak , pech jak diabli . Po tym ,co widziałem z obserwatora to eskorta była słaba .
Wszedłem ładnie w konwój pomiędzy dwoma DD i kontynuowałem marsz w środek .Minąłem pierwszą kolumnę konwoju . Zatrzymałem się ,by zebrać dane do ataku , gdy nagle eksplodował parowiec za moją rufą . Czekałem jeszcze ,aż transportowiec podpłynie bliżej , gdy w tle rozległ się cichy ping . Później kolejny . Rozglądam się i widze zawracającego DD ,który wscześniej płynął przed zatopionym parowcem.
Ja miłem pecha .On sczęście . Bomby spadły prosto na mój okręt . Cztery przedziały przeciekały , okręt osiadł na dnie , ale załoga nie dała rady go już uszczelnić.
Gratulacje dla chłopaków .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 6 Marzec 2011, 14:37
Ten patrol powinnien być zadedykowany wszystkim niedowiarkom, którzy twierdzą, że kaczką nie da się nic zatopić.
Świetna praca zespołowa i przednie rezultaty
Gratulacje !!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum