Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Kolejny patrol, dość ciężki dla mnie. Daliśmy się szybko wykryć, skutkiem czego eskorta szybko i sprawnie uszczupliła nasz stan osobowy. Zdążyłem ubić Cargo Steamera i zranić Empire-a dwiema torpedami, po czym musiałem wiać w głębinę (170m). Eskorta długo mnie męczyła. Po załadowaniu torped i wynurzeniu na peryskopową okazało się, że jest jeszcze przy mnie Clemson, który najwyraźniej był bardziej ambitny niż pozostałe. Szykowałem się do odparcia ataku, kiedy oberwał. Okazało się, że kpt. Orion zdjął mi z głowy ten kłopot. Potem pomyślałem, że to był ryzykowny pomysł bo jednak byłem blisko. Na koniec dobiłem czyjegoś T3 i zakończyliśmy patrol. Na Empire-a stojącego nieopodal zabrakło już czasu.
Jak znajdzie się właściciel T3 trzeba go będzie podzielić.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#2 Wysłany: 8 Marzec 2011, 16:43
Niestety zła passa cpt Reavena trwa nadal Misja fajna, szkoda tylko że zostałem wykryty heh.
Jednak to iż jako pierwszy poszedłem na dno pozwoliło mi obejrzeć piękne sceny, kiedy to torpeda wystrzelona przez Oriona minęła cel i przeszła między KIOSKIEM A DZIAŁEM wolfxa który wisiał nieruchomo na peryskopie. Powiem szczerze że jeszcze nigdy nie widziałem czegoś takiego.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#3 Wysłany: 8 Marzec 2011, 17:10
Z dziennika pokładowego.....
Uformowano Wilcze stado składające się z pięciu OP.
Około godziny 21:10 kontakt wzrokowy,na horyzoncie pokazują się dymy,po dziesięciu minutach zanurzam okręt obierając optymalny kurs do ataku torpedowego.
Na trawersie niszczyciel omijamy go z lewej burty niewykryci wchodzimy do konwoju.
Pierwszy cel zbiornikowiec pierwsza torpeda-pudło kolejne dwie trafiają jednak wywołują niewielki pożar na pokładzie jednostki która zwalnia i odpływa.
Drugi cel kolejny zbiornikowiec pierwsza torpeda w celu,druga w celu..... i nic pożar jednostka bierze wodę jednak nie tonie.
Nagle słychać narastające sygnały asdic ping.....ping.....ping próbuję zrobić unik ,pobliskie wybuchy bomb głębinowych nie wyrządzają szkód na okręcie jednak Chief melduje : 20 % integralności kadłuba kapitanie.
Trzeci cel zbiornikowiec pierwsza torpeda pal... torpeda w celu jednostka zatopiona.
Do DOP Uszkodzone :Arow Tanker,T3 zatopione:T3
Z powodu uszkodzenia integralności kadłuba zarządzam wycofanie się z bitwy i marszrutę do portu macierzystego .
Niszczyciel, bomby głębinowe.. zalewa nas od rufy po centralę tonie.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum