Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol dla mnie szczęśliwy. Pierwszy powód to pozycja. Byłem chyba na szpicy stada. Kolejność zgłaszania dymu na horyzoncie. Drugi powód to ciche i spokojne wejście w bogatą alejkę. Pierwszy zatopiony statek to T2. Kiedy pojawił się Stary Pasażer. Przymierzyłem dwie torpedy. Jak wystrzeliłem, on skręcił i torpedy poszły w … . Potem po jednej w Troopa i Arrowa. Oba odpłynęły. Pudło do amunicyjnego z rufy.
W międzyczasie ORP_Bałtyk i Reaven zgłaszają KIA. Ja ponawiam łowy i topię Arrowa. Na koniec z ok. 3,3km strzelam 2 torpedy do Brooklina. Pierwsza trafia w rufę. Okręt tonie. Wolfix wygoniony przez eskortę płynie głęboko. Sonar poluje do końca. Supertux został zatopiony. Niestety nie wiem kiedy.
Widzac liczne dymy , na horyzoncie zdalem sobie sprawe , ze konwoik bedzie tlusty, majac na uwadze ostatnie niepowodzenia w patrolach, na tym mialem sie odgrysc. Niestety , los i fortuna znowu postanowily zakpic sobie z zalogi U-671. Eskorta , nie spala tej nocy. Pierwszy atak bombami glebinowymi poprowadzil , pogromca U-Bootow, Fletcher, sciagajac na pomoc pana DD Clemsona , ktory to z niebywala precyzja seria bomb glebinowych , dokonczyl dziela zniszczenia . [IMG=http://img715.images...8609.png][/IMG]
Gdy zobaczyłem dym na horyzoncie uciekłem pod wodę. Zaczęło się dłuuuugie podchodzenie. Kogoś za mną ścigały dedeki ale odpuściły. Wracały nade mną, Ech. W końcu pakuję dwie torpedy w Arrowa... który nie tonie i idzie dalej. Prawdopodobnie zatopił go lekko przechylonego na dziób Gregory ale pewniaka nie mam. Potem rozpętuje się piekło. Clemson garbuje mi pokład do hull 19%. Po parunastu cała naprzód - cała wstecz udaje mi się wyjść na pozycję i ubijam dziada. To na tyle przygód z prześladowcami. Miałem uszkodzony kiosk i prawdopodobnie zegary. Dwa strzały do unieruchomionych C3 poszły w pole. Tylko trzeci trafia. Dedeki wracają do konwoju a my we trzech wracamy obtłuczeni do bazy...
Bardzo fajnie się bawiłem. Szkoda KIA chłopaków. Następny raz walczcie jak ja - jak lwy i nie dajcie sobie suszarkom w kaszę dmuchać
W końcu pakuję dwie torpedy w Arrowa... który nie tonie i idzie dalej. Prawdopodobnie zatopił go lekko przechylonego na dziób Gregory ale pewniaka nie mam.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#6 Wysłany: 10 Marzec 2011, 15:48
Patrol Udany choćby z racji że udało się dowieźć załogę do portu.Gdy tylko zauważyłem dym wysłałem wiadomość pozostałym kamratom i natychmiast dałem nura pod wodę,jeden z niszczycieli szedł nieopodal mnie jednak wytropił chyba kogoś dalej bo przepłynął nie pingując i dopiero daleko za mną zaczął węszyć.
Konwój szedł szybko skosem do mojej pozycji a ja nie mogłem przyśpieszyć i atakowałem jak zwykle z boku.Pierwsza wybuchła po około 50 metrach ;< następnie posłałem po dwie torpedy do dwóch C3 bo tylko to miałem możliwość wziąć na cel,mimo trafień oba cele odpłynęły ...... a ja pingowany silnie przez DD nie czekałem na prezent w postaci bomb tylko dałem nura w głębiny i do końca patrolu lawirowałem na 150 metrach unikając pingujących niszczycieli co prawda miałem jeszcze torpedy jednak konwój szedł szybko a eskorta byłe naprawdę wredna więc nie zaryzykowałem próby powrotu na peryskopową .
Imię: Marcin
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Wrz 2010 Posty: 141 Skąd: Szczecin
#7 Wysłany: 10 Marzec 2011, 17:19
U mnie odbyło się prosto. Chcąc wyjść na dobrą pozycję do strzału, zblizyłem się zbyt mocno do niszczyciela, a w tym roku to niewybaczalny błąd. Gratuluję przeżycia, panowie i zwycięzcy takiego wyniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum