Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Atak na Wolne Miasto"
U-Booty: IXB (1940), zawodowcy
Czas misji 90-120 min
19 X 1940 g. 22:00 Pogoda: bezchmurnie
--- TLO HISTORYCZNE ---
Konwoje SL (Sierra Leone - Liverpool) kursowaly przez cala wojne, zaopatrujac Wielka Brytanie w zyciodajne zapasy.
--- ODPRAWA ---
Konwoj zbiera sie wokol Freetown. Ma ruszyc wzdluz wybrzeza na NWN. Wasze stado zaatakuje zanim zostanie zorganizowana skuteczna ochrona.
ORP_Baltyk - DISC KIA liczony • A&B Classes Destroyers "HMS Melita" - 1 350 • A&B Classes Destroyers "HMS Fairy" - 1 350
---------------------------------------------------
Razem: 2 700 BRT
ORP_Sep - KIA • A&B Classes Destroyers "HMS Bedoiun" - 1 350
Razem: 1 350 BRT
W piękną księżycową noc roku 1940 nasze stadko wypłynęło na łowy .
Napotkaliśmy duży konwój i się zaczeło . Ufni w swą siłę przypuściliśmy atak altyleryjski na okręty eskorty . Niektórzy z naszych w ogniu walki strzelali do wszystkiego co tylko się błyskało , łącznie z naszymi okrętami . Nazwisko tego dowódcy zaostanie załączone w tajnym raporcie z tej misji .( i tak się wszyscy na pewno domyślają ) .
Jednym z rzadkich przypadków było wypłyniecie z nami dowódcy ,którego ledwo co wyciagneli z kantyny . Nie wiem jakim cudem zdołął wogóle wypłynąć z portu?
Ale od czego ma się załoge ? Prawda ?
Na horyzoncie widowiskowo , co chwile eksplodowały trafiane okręty .
Mnie męczyła łódz motorowa ,która prawie przez czały czas krążyła wokół . Jak tylko wystawiłem peryskop od razy mnie ostrzeliwała . Na moje szczeście optyka wytrzymała , a większe jednostki eskorty się tym nie zainteresowały .
Dzięki za ciekawy patrol .
Piękna księżycowa noc .jpg
Plik ściągnięto 5408 raz(y) 12.04 KB
25.03.2011 Ranking.jpg
Plik ściągnięto 32 raz(y) 252.02 KB
rezultaty 1+2+3.jpg-1.0 Final.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 579.85 KB
Upierdliwa motorówka.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 35.8 KB
Cargo trafiony w rufe.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 36.01 KB
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 26 Marzec 2011, 11:51
Dziękuje koledzy że daliście mi surva bo oczywiście rodzice [wafen SS] kazało mi opuścić was w trakcie walki z konwojem i po 1,5h musiałem wyjść ale dziękuje wam za wyrozumiałość.
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 26 Marzec 2011, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
A tak mialo byc pieknie.Dziala w akcji , to jest to co tygryski lubia najlepiej.Bez zbednych cyregieli wzialem sie za okladanie eskorty konwojo,niestety jeden z dowodcow tak namietnie walil z dziala , ze zapomnial iz daje ostro w wlasne jednostki. Majac do dyspozycji 19% integry musialem isc na peryskopowa , podczas namiezania jednostka z konwojo , podswietla mnie reflektorem , potem nastepna i nastepna.W gescie buntu procek karty graficznej szatkuje mi obraz czego skutkiem bylo mocne pacniecie na pulpit. A tak swienie sie bawilem.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 26 Marzec 2011, 21:32
na mojej misji taki tonaż
wstyd i hańba
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 27 Marzec 2011, 16:03
Zabawa mogła być dobra tylko czy to jeszcze symulator okrętu podwodnego?
Gdzie w realu kapitan OP podejmował niewymuszoną walkę artyleryjską z eskortą?
To on odpowiadał za życie swojej załogi i je szanował (nie wdawał się w bijatyki narażające okręt), a zatapiać miał statki handlowe bo o to w tej wojnie chodziło.
Wynik miejscami sugeruje atak na eskortę konwoju a nie handlowce.
Ponieważ dla mnie to jednak ma być symulator, wstrzymam się z pływaniem w tym rankingu.
Dobrej zabawy.
#8 Wysłany: 30 Marzec 2011, 16:46 Re: Patrol nr 25 "Atak na wolne miasto "
janko175 napisał/a:
ORP_Sep - KIA • A&B Classes Destroyers "HMS Bedoiun" - 1 350
Razem: 1 350 BRT
Tym patrolem ORP Sęp zakończył najlepszą (na razie) w tym sezonie karierę (ogólnie). Trwała 5 patroli w których zdobył 118 844 BRT. Gratuluję wyniku i trzymam kciuki za dalsze wyniki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum