Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Znów się tak zdarza, że chłopaki są za szybko zauważani przez eskortę i .....
Zdarza się też tak, że do końca misji zostaje parę minut i eskorta.....przypomina, że nie śpi.
To je wojna chopy wojna to jest.
SH3Img@8-4-2011_21.44.29_777.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 170.96 KB
SH3Img@8-4-2011_21.44.42_448.jpg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 218.82 KB
SH3Img@8-4-2011_20.44.44_138.jpg
Plik ściągnięto 32 raz(y) 80.93 KB
SH3Img@8-4-2011_21.27.7_82.jpg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 139.24 KB
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 8 Kwiecień 2011, 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 9 Kwiecień 2011, 10:08
Sęp naucz mnie tak strzelać do eskorty
Ja wywaliłem wczoraj z 5 torpeda i żadna nie trafiła w somersa
A w sumie to były 2 somersy
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
To miłe co piszesz, dzięki za uznanie, ale eskorta to takie same jednostki jak statki handlowe, tyle że pływają około 12w i częściej zmieniają kierunek......
Poważnie teraz - jeśli chcesz, to poświęcę Ci czasu na to, lecz dziś wybieram się do "Baru Royal".....
Powodzenia.
PS. Trenować możesz też u sOnara na "Krejzi Koko".
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 9 Kwiecień 2011, 14:04
widzisz Sęp ja biorę mniej więcej określam odległość od DD-ka
Za pomocą notatnika, potem kąt kursowy to łatwe
I prędkość przez 20 sekund również notatnikiem
Wychodzi ustawienie na jakie mam wysłać torpedę
Np załóżmy że to namiar 043
I nigdy nie trafiam torpedą w cel [często nawet w handlowe]
Musze ten namiar 043 i dodać do tego jeszcze 010 czyli 053
I dopiero wtedy mam szanse trafić, może zaczniecie myśleć że się nabijam ale ja teraz pisze poważnie
Czyli muszę brać poprawkę na wyliczenie i to też nie gwarantuje trafienia
Po prostu raz włączyłem sobie serwer z sygnaturkami i widziałem jak za każdym razem torpeda przechodzi za rufą
Jakieś sugestie?
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#5 Wysłany: 9 Kwiecień 2011, 14:48
Ja do eskorty strzelam zwykle na oko, czyli celując tylko peryskopem. Szkoda czasu na wyliczenia bo i tak za chwilę niszczyciel zmieni kierunek lub prędkość. Walę do nich zwykle gdy są blisko, czyli nie więcej niż 1000m.
Namiar na dd'ka to zwykle kilka namiarów odległości jeden po drugim (ciągła kontrola zbliżania) i zwracanie uwagi na kąt kursowy. Prędkość to zwykle około 12w. Trzeba pamiętać o typie jednostki i ustawieniu odpowiedniej głębokości torpedy, ale przede wszystkim o otwarciu rury, bo zwłoka na to zabiera około 5s i torpa przechodzi za rufa.
Łapcie mnie na skajpie - AMZ527 - łatwiej będzie mi mówić do Was niż pisać poematy.
Generalnie- namiar na dd i wystrzał torpedy zabiera około 8s.
Pozostaje tylko moment decyzji, a to już trzeba sobie wypracować samemu.
Pomogę.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum