POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kolejne pytanie
Autor Wiadomość
Dario 

Kraj:
poland

Imię: Dariusz

#1  Wysłany: 11 Kwiecień 2011, 10:10   Kolejne pytanie

Siemanko wszystkim !!!!

mam kolejna serie pytań odnośnie gry (które zadaje z pewna doza nieśmiałości, żeby się nie wygłupić )

1.Zainstalowałem moda z działu Download przywracającego język niemiecki w UM i mi nie działa
2.Mam zainstalowany mod 360 degree bearing plotter metric i gdy porównuję dane dotyczące
odległości z owego kolka z odległością pokazywana przez linijkę mapy dane są rożne ?
3.Mam zainstalowane mody OMonsun 705,OM 705-720 oraz patch do OM 720,czy i tu można
się przenieść na europejski teatr działań , jeżeli tak to w jaki sposób ?.
4.Próbowałem zainstalować mod dający "zielone lampki" w panelu sterowania,ściągałem z rożnych źródeł i również nie chcą mi działać?.

mam jeszcze setki pytań ,ale naraz wstydzę się je zadawać zęby nie wyjść na kompletnego tłumoka :)
Ostatnio zmieniony przez Dario 11 Kwiecień 2011, 10:16, w całości zmieniany 3 razy  

PL_Daritto 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Darek

#2  Wysłany: 11 Kwiecień 2011, 16:35   

Heh, przede wszystkim kto pyta nie błądzi a to Forum poniekąd do tego właśnie służy - by wymieniać się doświadczeniami, pomagać, wspólnie rozwiązywać problemy związane z serią Silent Hunter - i nie tylko :) Także bez skrępowania proszę pytać :)

Co do Twoich pytań - zauważam pewną prawidłowość polegającą na tym, że masz problemy z modami po ich zainstalowaniu. Pytanie mam więc takie - jak instalujesz mody? Czy używasz programu JGSME (do ściągnięcia w dziale Download) i jeśli tak to jakiej wersji?

Co do OM - wyboru teatru działań dokonujesz w menu transferu okrętu do flotylli, w Bazie przed patrolem. Musisz przedtem wiedzieć, gdzie operowała wybrana przez Ciebie flotylla.

Co do modu 360 bearing plotter - na czym polega różnica w pomiarze odległości? Albo inaczej - w jaki sposób weryfikujesz różnicę w pomiarze odległości pomiędzy ruler`em (linijką) a plotterem? Różnica może też wynikać z tego, że masz ustawione jednostki w grze jako imperialne, a nie metryczne.

Co do pakietu dźwięków niemieckich - musisz się upewnić, że dany pakiet współgra z obecnie przez Ciebie wykorzystywanym Modem. Jeśli jest niezgodność w wersjach modu i pakietu dźwiękowego efektem będzie to, co opisujesz.

Odpowiedz do tematu