Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Krzyszstof
Ulubiona Gra: S.T.A.L.K.E.R. Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Kwi 2011 Posty: 14 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 30 Kwiecień 2011, 22:29 Czy jest na sali lekarz?! - prośba o lekcję "podwodniac
Czółko. Czy byłby ktoś, kto odstąpiłby mi trochę wolnego czasu i nauczył mnie życia podwodnego? Na chwilę obecną działam w wynurzeniu (cały czas ), nie mam pojęcia jak używać sonaru i radaru, a strzelać to nawet się sam boję .
Tak więc, czy jest ktoś miły, kto pomógłby szczurowi lądowemu?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#2 Wysłany: 1 Maj 2011, 00:06
Jasne.
Krok 1. Odpal silniki na pół naprzód.
Krok 2. Naciśnij "p", by zanurzyć się na głębokość peryskopową.
Gratulacje, właśnie rozpocząłeś swoje podwodne życie. By zakończyć życie podwodne i przejść do życia nawodnego, naciśnij klawisz "s" w dowolnym momencie.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#4 Wysłany: 1 Maj 2011, 07:33
PL_Storm87 napisał/a:
Jasne.
Krok 1. Odpal silniki na pół naprzód.
Krok 2. Naciśnij "p", by zanurzyć się na głębokość peryskopową.
Gratulacje, właśnie rozpocząłeś swoje podwodne życie. By zakończyć życie podwodne i przejść do życia nawodnego, naciśnij klawisz "s" w dowolnym momencie.
Pozdrawiam.
Hahahahaha
Po 1 zainstaluj vento i w miare mozliwosci czekaj na nim codziennie przed 20.00
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Ulubiona Gra: S.T.A.L.K.E.R. Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Kwi 2011 Posty: 14 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 1 Maj 2011, 10:15
Co wy, jaja sobie robicie?
Jasne, że czytałem, jasne, że w miarę możliwości przechodziłem, ale niestety podwodniactwa zaawansowanego nie łapię, do tej pory starczyło mi atakować z wynurzenia .
Okej, zaraz zainstaluję vento, z tym że nie zawsze jestem, gdyż w tygodniu o granie trochę ciężko, głównie na święta i weekendy.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 1 Maj 2011, 11:08
Jak masz oryginała to masz książeczkę z opisem i funkcją każdego klawisza
A jak tego nie zaczaisz to możesz już się wynieść z forum bo znaczy że nawet Ci się nie chce zrozumieć to co czytasz.
Chyba że masz pirata to opis każdego przycisku mogę ci sam opisać
A podwodniactwo od 1939-1941 polega tylko na zanurzaniu się, dopłynięciu do celu na jakieś 900m-1500m i odpalenie torpedy nic więcej
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 1 Maj 2011, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
#7 Wysłany: 1 Maj 2011, 11:53
Hej, Hunter, wyluzuj troszkę. Po co ci te nerwy, ty zapewne też kiedyś zaczynałeś i również zapewne miałeś problemy. Ja się jeno pytam coby mnie ktoś nie wytłumaczył zasad i używania sonaru i radaru, coby cokolwiek bez peryskopu widzieć i może jeszcze paru taktyk ataku.
Oczywiście jak najbardziej nic nie zastąpi, pomocy kogoś
kto ma doświadczenie w SH III ale dzięki w/w tematowi
będzie zapewne wiele łatwiej, bo wyjaśnione jest tam
wiele ważnych pojęć.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 1 Maj 2011, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#10 Wysłany: 1 Maj 2011, 13:02
Charon napisał/a:
Co wy, jaja sobie robicie?
Jasne, że czytałem, jasne, że w miarę możliwości przechodziłem, ale niestety podwodniactwa zaawansowanego nie łapię, do tej pory starczyło mi atakować z wynurzenia .
Tą ostatnią misję treningową - atak na konwój to też na wynurzeniu przeszedłeś?
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#11 Wysłany: 1 Maj 2011, 14:33
Tak Andrev ale na modzie WSM grając Admiralem Graf Spee
#12 Wysłany: 1 Maj 2011, 15:29
Hunter_Silent13 napisał/a:
Cholera, Hunter, sprawia ci to chyba jakąś przyjemność, mam rację?
Tego etapu z atakiem na konwój nie przeszedłem. SH3 jest moim pierwszym symulatorem w którego grałem, i zwyczajnie do kurtyzany zwanej nędzą nie potrafię sobie w tym bardzo dobrze radzić. Trudno to do cholery zrozumieć?!
Zamiast gadać farmazony o Grafie Von Spee może lepiej zaproponuj mi wspólny rejs i pokaż jak robią to "miszcze" jak ty.
#13 Wysłany: 1 Maj 2011, 15:39
Charon napisał/a:
Hunter_Silent13 napisał/a:
Cholera, Hunter, sprawia ci to chyba jakąś przyjemność, mam rację?
Tego etapu z atakiem na konwój nie przeszedłem. SH3 jest moim pierwszym symulatorem w którego grałem, i zwyczajnie do kurtyzany zwanej nędzą nie potrafię sobie w tym bardzo dobrze radzić. Trudno to do cholery zrozumieć?!
Zamiast gadać farmazony o Grafie Von Spee może lepiej zaproponuj mi wspólny rejs i pokaż jak robią to "miszcze" jak ty.
Tak sprawia mi to przyjemność
Sam wszystkiego się nauczyłem oprócz robienia map w edytorze [Tego nauczył mnie ORP_Sep]
Powyższa moja wypowiedź nie była skierowana do ciebie, tylko to była odpowiedź do Andreva
Ja też musiałem się uczyć grać w SH III ale.....
1. Przeczytałem magiczną książeczkę która była dołączona do gry.
2. O ile wiem w SH III jest film instruktażowy
3.Wcześniej miałem SH II na którym dobrze mi szło a klawiszologia z SH II na SH III nic się nie zmieniła
Ale jak chcesz zobaczyć jak to robi "miszcz" to zapraszam z UTW na 20 dzisiaj, jak nie ja to inni będą topić
PS. Okręt nie nazywa się Admiral Von Spee tylko Admiral Graf Spee który był bliźniaczą jednostką innych okrętów klasy Deustchland
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#15 Wysłany: 1 Maj 2011, 18:35
Hunter_Silent13, wyluzuj proszę
Charon, tak jak pisał Marco, przeczytaj instruktaż, zainstaluj Vento i umów się na patrol szkoleniowy, powodzenia !!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#16 Wysłany: 1 Maj 2011, 20:00
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Hunter_Silent13, wyluzuj proszę
?????
Co ty ode mnie chcesz?
Przecież mu pisze wyluzowany z uśmieszkami
Ikonów emocji nie widzisz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum