Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 3 Maj 2011, 15:01 Endomondo
WWW.ENDOMONDO.COM - to serwis dla osób aktywnie spędzających czas. Ostatnio kumpel pokazał mi ten portal i od razu mi się spodobał. Na czym to polega i do czego służy ?
Ja wykorzystuje ją w trakcie moich wypadów rowerowych.
Portal współpracuje z telefonami komórkowymi wyposażonymi w GPS. Instaluje się małą aplikację w telefonie, uruchamia ją w momencie startu i ... telefon zapamiętuję całą wykonaną trasę, gdzie jechałeś, jak szybko, ile kalorii spaliłeś itp.
Potem wystarczy uploadować to na serwer i ... zaczyna się cała zabawa.
Można podejrzeć całą trasę na mapie, przeanalizować statystyki, prędkość, maksymalną, średnią i wiele innych. Można pokazać trasę znajomym, porównywać wyniki. Daje dodatkowy wymiar przyjemności z aktywności sportowej.
Oto przykład z wczoraj:
zrobiłem ponad 27 km w niecałe 2 godziny - wiem, jeszcze słabo ale ćwiczę cały czas.
Zapraszam !!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 4 Maj 2011, 19:12
PL_Lisiu napisał/a:
http://www.endomondo.com/workouts/mnReL8Wrdrw
, dobre, dobre
ale chociaż w średniej prędkości niewiele Ci ustępuję .
Widzę, że objechałeś od wschodu Pogorię IV. Ja niestety pomyliłem drogi i wpakowałem się w sam środek wydm, piachów i lasu. Musiałem 2 km pchać rower szukając wyjścia, poprzez piach, niecki z wodą i błoto, ale w końcu wyszedłem .
tylko znowu pobłądziłem objeżdżając Pogorię IV. Muszę się kiedyś z Wami umówić byście mi pokazali jak to objechać.
#13 Wysłany: 22 Maj 2011, 21:35
Noo Panowie, szacun !!! Ale tę pętelkę wokół Trójeczki to ode mnie zgapiliście .
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#14 Wysłany: 23 Maj 2011, 18:39
Kurcze ale wam zazdroszcze i jednocześnie gratuluje. Kiedyś w zamierzchłych czasach jak trenowałem kolarstwo to dzienne treningi mieliśmy po 100km, to były naprawde piękne czasy, niestety złapałem uraz kolana i musiałem sie pożegnać z tym pięknym sportem No przynajmniej z takimi dystansami.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#15 Wysłany: 12 Wrzesień 2012, 23:52
Maly UP.
Wlasnie dolaczylem do grona sczesliwych posiadaczy "gorali". Jestem w trakcie kompletowania gadzetow i odziezy. W weekend pierwszy "patrol". Moze uda sie machnac jakis raporcik.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#17 Wysłany: 16 Wrzesień 2012, 18:32
PL_Daritto napisał/a:
Nie zapomnij o zakupie odpowiedniego bidonu! To bardzo ważny element wyposażenia rowerzysty. No, w szczególności jego zawartość
Nie zdarzylem. Ale pozyczalem zawartosc od wspoltowazysza wyprawy.
Ogolnie wyprawa jak najbardziej udana. Eh.. ta polska ulanska fantazja dala znac o sobie. Na pierwszy ognien poszla typowo "goralska" czerwona trasa. Jak na powrot do rowera po dluuzszej przerwie byl to absolutnie zwariowany pomysl, ale naprawde bylo warto. Emocje niesamowite. Pare razy mijalismy drzewa doslownie o milimetry, nie obylo sie bez drobnych uszkodzen sprzetu, ale wrocilismy cali i zdrowi.
82,78 km (w sumie na liczniku było 85,5km ale GPS gdzieś zatracił 3km
Dokladnie to samo u nas. Chyba wskazanie odleglosci jest troche nie dokladne. Nasz komputerek na 1 trasie wskazal cos okolo 12km dystansu, zamiast 10km z hakiem na endomondo.
#19 Wysłany: 16 Wrzesień 2012, 21:59
PL_Andrev napisał/a:
:schock
O nie, ja lubię trasy relaksacyjne a nie takie wariactwo..
Gwarantuje Tobie, ze jak bys raz pojechal, to juz bys sie wkrecil na maxa. Ale powiem szczerze, pierwsze wrazenie bylo: "O ja pi$"%&le gdzie ja jestem".
"I can't stop moving, can't , can't stop moving..."
#20 Wysłany: 18 Wrzesień 2012, 15:08
Czadowa ta trasa :-).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum