Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał
#1 Wysłany: 2 Maj 2011, 18:10 Kołysanie się okrętu.
Jakie parametry należy zmodyfikować aby zmienić zachowanie się uboota na powierzchni? Na starych zdjęciach widać jak ubooty podczas sztormu mocno kiwają się, a tymczasem w SHIII podczas sztormu okręt tylko lekko przechyla się na boki.[/list]
Hm, ciekawe spostrzeżenie. Tylko takie pytanie - obserwujesz zachowanie się okrętu podczas falowania za pomocą kamery zewnętrznej?
Jeśli masz wyłączoną stabilizację obrazu w opcjach określających stopień trudności gry to zapewniam Cię, że już przy średnim stanie morza zauważysz znaczną podatność U-Boota na działanie fal
Tylko spójrz wtedy przez okular UZO bądź peryskopu
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#6 Wysłany: 3 Maj 2011, 17:29
Do PL_Daritto: Opcję stabilizacji obrazu mam wyłączoną. Wiem, że trudno jest "złapać" wysokość masztu celu, jeśli mój okręt się huśta - ale dalej będę się upierał, że uboot na wzburzonym morzu powinien bardziej kłaść się na boki (widziałem kiedyś zdjęcie - chyba w "Żelaznych trumnach" H.Wernera - podczas sztormu uboot prawie leży na burcie). SHIII mam od niedawna, tak więc na razie testuję różnego typu mody. Może za pomocą Silent 3Ditor uda mi się coś zmienić.
Ostatnio zmieniony przez Gurami 3 Maj 2011, 17:29, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#7 Wysłany: 3 Maj 2011, 17:37
Gurami. Mogę tyle o ile Ci pomóc...
Musisz zaedytować plik CAM w ubootach... tam masz wartości co to fizyki...
Edytowałem to do UTW ale już nie pamiętam co i jak. Tak to jest jak się ciągle nie siedzi w kodzie...
#9 Wysłany: 5 Maj 2011, 07:16
sOnar, ale na pewno w pliku CAM? Bo widzę , że mogę tam co najwyżej zmienić rozmiar tego znacznika, który pojawia się nad ubootem przy widoku zewnętrznym.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#10 Wysłany: 5 Maj 2011, 14:22
Gurami za Chiny nie pamiętam
Może to było CAM w katalogu Interior...
Ostatnio zmieniony przez sOnar 5 Maj 2011, 14:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum