POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiana przynależności państwowej okrętu
Autor Wiadomość
Pentuer 

Kraj:
poland

Imię: Piotr
Ulubiona Gra: SH3

#1  Wysłany: 4 Maj 2011, 22:35   Zmiana przynależności państwowej okrętu

Ahoy! Bawię się ostatnio w tworzenie misjii (single missions pod GWX 3.0) i nurtuje mnie pytanie : CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ (jakiś path, addon, mod) POZWALAJĄCY NA ZMIANĘ PRZYNALEŻNOŚCI PAŃSTWOWEJ OKRĘTU - np. U-boot pod polską banderą (czyli już nie axis tylko allied)??? W edytorze jest okienko : strona konfliktu (axis lub allied) ale jest ono nieaktywne :-(. Marzy mi się misja KAMPANIA WRZEŚNIOWA, ale żeby popływać po polskiej stronie. Skoro nie ma modeli polskich okrętów podwodnych z 39r to taki U-boot pod polską banderą byłby niezłą namiastką. Próbowałem kombinować z MODem OTHER SIDE ale on jest tak beznadziejny że dałem sobie spokój. Ahoy!

ORP Sęp 
Oberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Maciek

#2  Wysłany: 5 Maj 2011, 19:24   

Witam, jest możliwość:
Kolekcja Klasyki\SilentHunterIII\Data\Roster\German i folder submarine skopiować do:
Kolekcja Klasyki\SilentHunterIII\Data\Roster\Poland
W edytorze uboot będzie widoczny jako ALLIED.

Pentuer 

Kraj:
poland

Imię: Piotr
Ulubiona Gra: SH3

#3  Wysłany: 6 Maj 2011, 00:19   Dzieki za wskazówki!

Dzięki Sępie za rzeczową odpowiedź! Jutro zobaczę jak to działa w praktyce. THX :)

Dodano: 7 Maj 2011, 20:00
Skopiowałem i rzeczywiście w edytorze ubooty dostępne są jako ALLIED :) ale niestety gra zaczęła się niezmiennie wieszać najczęściej po ok. minucie grania lub po użyciu przyśpieszenia czasu :( buuu :(. Swoją drogo dziwne, że nie znalazł się jeszcze żaden mózgowiec, który zrobiłby jakiegoś moda z polskimi okrętami podwodnymi. Pamiętam jak jeszcze w SH II grywałem to znalazłem gdzieś model ORP ORZEŁ, no a pod SH III NIC!

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#4  Wysłany: 8 Sierpień 2011, 11:38   Re: Dzieki za wskazówki!

Pentuer napisał/a:
że nie znalazł się jeszcze żaden mózgowiec, który zrobiłby jakiegoś moda z polskimi okrętami podwodnymi. Pamiętam jak jeszcze w SH II grywałem to znalazłem gdzieś model ORP ORZEŁ, no a pod SH III NIC!

Coś słabo szukałeś - znalazł się znalazł... to ja :kroliczek: ale Orzeł nie został ukończony jak na razie...

nie wierzysz, że Orzeł pływał w SH3?

to popatrz na to...

http://www.youtube.com/watch?v=C_CcrEBbGGA

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez sOnar 8 Sierpień 2011, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  

ORP Baltyk 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: tomasz
Ulubiona Gra: silent hunter3

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #5  Wysłany: 8 Sierpień 2011, 14:31   

Hmm... Muszę powiedzieć że filmik nakręcony przez Ciebie Robert nieźle mą osobę nakręcił.Wygląda to cudnie.Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego ile jest podpisywania aby powyższy okręt zawitał w pełnym wymiarze na UTW.Jednocześnie żywię wielką nadzieję że postarasz się znaleźć trochę czasu i okręt zawita na stałe w UTW.Pozdrawiam-"Znawca tematu".

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#6  Wysłany: 8 Sierpień 2011, 14:37   

Trzeba by było Orła wstawić zamiast IXtki ale w UTW niestety nie będzie go. Jak we wrześniu wznowię prace nad Orłem - może wydam moda z tym okrętem do pogrania po drugiej stronie.

Tak czy siak wsadzenie Orła do SH III to masa roboty....

Pytanie dlaczego...

Pozornie IXtka pasuje w jego miejsce wyrzutniami i proporcjami ale stery trzeba będzie kodować z IIki bo Orzeł miał pojedyńczy rufowy ster kierunku....

Przeniebane jednym słowem

Może jakoś dam radę. Tego nie wiem...

ORP Baltyk 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: tomasz
Ulubiona Gra: silent hunter3

Ostrzeżeń:
 2/3/6
 #7  Wysłany: 8 Sierpień 2011, 15:02   

A no dokładnie Robert.Znakomicie zdaję sobie sprawę z iloma rzeczami nieraz jednocześnie będziesz zmuszony stoczyć "batalię".Ale mimo wszystko to ja wieżę w powodzenie całej operacji pod kryptonimem "Orzeł" czyli mówiąc po chłopsku "Golonka-Flaki i inne przysmaki "
Tak więc aby nie wprowadzać niepotrzebnego "Off-top" czekam z niecierpliwością na wszelkie nowinki w tym temacie z Twojej strony i powodzenia w pracach nad projektem.

Odpowiedz do tematu