Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#125 Wysłany: 30 Maj 2011, 19:56
A więc stało się . Zlot zakończył się pełnym sukcesem. Działo się, oj działo się.. A wszystko uwiecznił na kamerze korespondent wojenny imć Finosław Komandor Blue R.
Wataha zebrała się w dwóch stadach. Gregory wraz z Finosławem oraz odratowanym z Bismarcka Lutjensem przyjechała jako pierwsza do Kudowy. Ja wraz z administratorem Marco i jego przyjacielem Romualdem dotarliśmy dopiero około szóstej w piąteczek. Pogoda nie napawała optymizmem, lecz dobry świeżo pieczony pstrąg okraszony wyśmienitym browarem poprawił nam humory i sprawił, że ruszyliśmy na miasto .
Poprzez park zdrojowy, dotarliśmy do pizzerii i onieśmielając kelnerki zjedliśmy wspaniałą pizze zapijając ją Paulanerami. Powrót do pokoju niestety odbywał się w typowej atlantyckiej pogodzie (deszcz i mgła) i w atmosferze ciągłych ataków niszczycieli ze szperaczami (nadjeżdżające samochody) . Co rusz odzywał się duch bojowy ekipy: WASSERBOMBEN !!!!, ZERSTROYER !!!! TORPEDO LOSS !!!!!
Na szczęście dotarliśmy szczęśliwie do bazy i popijając gruszkową wódeczką oraz WYŚMIENITĄ nalewkę porzeczkowo-malinową (made by żona Greogorego) doszliśmy do siebie. Na zakończenie Jack Daniels Kamila sprawił, że poszliśmy spać we wspaniałych humorach.
Mimo ogromnego ... znaczy się trudnego poranka, udało się przespacerować w okolice Kaplicy Czaszek. Zwiedzić cmentarz, a następnie wyruszyć do Walimia, by zwiedzić podziemne miasto Włodarz. Było zimno i mokro, ale ciekawie. Szliśmy korytarzami wykutymi w litej skale i płynęliśmy łodzią strasząc przewodnika , że chyba zbyt dużo wody dostaje się do łódki. Sam kompleks robi niesamowite wrażenie, chociaż wydaje mi się mniej okazały jak Osówka, zwiedzana przeze mnie kilka lat wcześniej. Nic to. Na zakończenie, zjedliśmy po zapiekance i ruszyliśmy zdobywać zamek Książ, gdzie odbywały się pokazy Straży Pożarnej, ATeków oraz wojska. Ciekawe było lądowanie Eurokoptera , który pozamiatał okoliczne namioty powodując spore zamieszanie. Dzień zakończyliśmy pizzą u naszej kelnerki, (ach ta bluzeczka), browarami oraz finałem Ligi Mistrzów.
I tak Manchester powinien wygrać .
Ostatni dzień, to ćwiczenia z matematyki. Jak tu wszystko porozliczać . Na szczęście nikt się nie pobił, lecz wprost przeciwnie dogadaliśmy się bez najmniejszego problemu i pojechaliśmy do Kłodzka zwiedzać pruską twierdzę. Najpierw labirynty. Głębokie, wąskie, niskie i ... czasami śmierdzące . Ale było warto. Potem Twierdza na zewnątrz, przewodniczka z futerkiem oraz widoki i świetna atmosfera.
Panowie, wielkie dzięki i do zobaczenia za rok. Mam nadzieję, że Lutjens jako fotograf wrzuci parę fotek.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Dzięki Jacek. Świetny opis. Ach ten powrót w piatkowy wieczór.
Z soboty. Z kim to Barca grała? Kto był tak słaby Lutjens? Dzięki za załatwienie miejsc w pierwszym rzędzie.
A z niedzieli. Ciekawe czy już wiadomo gdzie przewodniczka miała futerko?
_________________ "Jest tylko jedna zasada taktyki, która nie podlega zmianom: użyć tego, co pod ręką, by zadać jak najwięcej ran, śmierci i zniszczenia wrogowi w jak najkrótszym czasie."
G. Patton
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 30 Maj 2011, 23:32, w całości zmieniany 2 razy
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#127 Wysłany: 31 Maj 2011, 11:05
Witam.
Dodałem zdjęcia do prywatnej galerii ale dalej już nie można dodawać - można zrobić żeby jeszcze coś powrzucać
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#128 Wysłany: 31 Maj 2011, 11:19
Lütjens napisał/a:
Witam.
Dodałem zdjęcia do prywatnej galerii ale dalej już nie można dodawać - można zrobić żeby jeszcze coś powrzucać
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
Aaaadmin, aaadminnn wołać adminaaaaa.
Dzięki za zdjęcia
sOnar [Usunięty] Kommodore
#129 Wysłany: 31 Maj 2011, 11:22
Witam
Cieszę się, że zlot się udał. Niestety finanse miałem zbyt małe na tak daleki wyjazd za to podjechałem na zlot Atari - Grzybsoniada w Częstochowie i zgarnąłem z chłopakami 3 pierwsze miejsca w game compo
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#131 Wysłany: 31 Maj 2011, 16:21
Ok dzięki Marco Zdjęcia powrzucane
Zapraszamy do galerii
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Co do futerka, to się ciepło zrobiło i widać zbyteczne było nie wnikajmy.
Natomiast co do zwiedzania labiryntów w ostatni dzień to, niepotrzebnie
niektórzy jedli dzień wcześniej grochówkę i skutek był taki a nie inny...
Szczęście ze to nie stało się w tym małym tunelu bo byśmy się podusili...
(mały tunel był tak mały, że ledwo się średni człowiek mieścił)
PS. Aha Finek jak tam plecy
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 2 Czerwiec 2011, 18:40, w całości zmieniany 2 razy
#134 Wysłany: 3 Czerwiec 2011, 06:44
W tym tuneliku (15 m długości) to było zaje...e fajnie
Najlepsze jest to, że "czołgałem" się pierwszy a reszta nic nie widziała
Cytat:
PS. Aha Finek jak tam plecy
Marco - nie bądź złośliwy
Było naprawdę super
Serdeczne dzięki koledzy za organizację i transport !!!
Kto nie był niech żałuje
Czy osoby "z aparatami" mogłyby zdjęcia jako 1 plik wrzucić na sendspace, czy coś? Bo pobierać pojedynczo z galerii, to niezbyt idzie....
[ Dodano: 4 Lipiec 2011, 20:04 ]
Osoby co brały udział w zlocie proszone są o podanie mi na PW adresów, na które wyślę pudełeczko DVD z płytką...
Piszę za wczasu, bo pewnie niektórzy wyjeżdżają, a mnie jeszcze z 2 tygodnie zejdzie (zwłaszcza ze względu na remont i ślub brata mam obsówy, ale już ostatni dzień montuję).
#140 Wysłany: 5 Lipiec 2011, 16:07
PL_CMDR Blue R napisał/a:
A byłoby miło Ja niestety jestem trochę uziemiony Jak skończę produkcję, dam znać...
Choć na yT chyba "wersję roboczą" wszyscy widzieli, nie?
?????? nie widzieli
Marco - dzięki, wolę to zobaczeć sam, a dopiero później pokazać rodzinie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum