Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Poszukuję dwóch pozycji księgarskich z tej serii:
- Ostatni U-Boot - Wolfgang Hirschfeld
- Pancernik Bismarck - B.F.von Mulenheim Rechberg
Niestety mail wysłany do oficyny wydawniczej pozostał bez odpowiedzi a w księgarniach internetowych powyższych książek brak. Być może źle szukam, dlatego pytam Was czy macie może jakieś namiary na miejsca gdzie można te książki zakupić?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 5 Maj 2011, 10:21 Re: Seria z Kotwiczką
PL_Daritto napisał/a:
Poszukuję dwóch pozycji księgarskich z tej serii:
- Ostatni U-Boot - Wolfgang Hirschfeld
- Pancernik Bismarck - B.F.von Mulenheim Rechberg
Niestety mail wysłany do oficyny wydawniczej pozostał bez odpowiedzi a w księgarniach internetowych powyższych książek brak. Być może źle szukam, dlatego pytam Was czy macie może jakieś namiary na miejsca gdzie można te książki zakupić?
Pierwszą książkę mam w domu i jest naprawdę godna polecenia.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#4 Wysłany: 6 Maj 2011, 17:01
"Bismarck" Mullenheima ... Jedna z najlepszych książek w całęj serii z kotwiczką. Jak już robisz zakupy na allegro to polecam również nabyć ten tytuł. Dla fana zmagań na Pacyfiku pozycja obowiązkowa.
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 6 Maj 2011, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
CO PRAWDA NIE JEST TO "KOTWICZKA" ale polecam książkę Wolfganga Otta " Rekiny i małe rybki".
Kriegsmarine od kuchni.
Książka trudno dostępna, ale nie ma rzeczy niemożliwych...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 17 Maj 2011, 16:26
Witam.
Też ostatnio szukałem "Pancernik Bismarck..." Mullenheima.
Udało mi się wczoraj kupić na Allegro
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#7 Wysłany: 17 Maj 2011, 17:20
No ja mam akurat tą książkę w bibliotece
Aktualnie odskoczyłem od marynarki i zacznę czytać "Snajper na froncie wschodnim"-Albrecht Wacker
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Jeśli chodzi o tematykę niemieckich strzelców wyborowych to polecam książkę pod tytułem "Wspomnienia niemieckiego snajpera" autorstwa Timothy Erenberger`a (Wydawnictwo XXL Wrocław 2010). Świetnie napisana i w miarę obiektywna historia młodego Niemca który zostaje wcielony do WunderWaffe. Opisana jest cała ścieżka jego oddziału jak i sposób szkolenia na strzelca wyborowego. Polecam
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 2 Czerwiec 2011, 07:50, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#9 Wysłany: 2 Czerwiec 2011, 08:35
Książka którą podałem wyżej ma dokładnie taką samą fabułę
Opisuje jegra Seppa Allerbergera jak stał się snajperem, jak został wysłany na szkolenie i jak walczył by utrzymać linie frontu
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum