Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 23 Czerwiec 2011, 12:07 Problem z internetem
Tak, czytałem wcześniejsze tematy na ten temat: mam Silent Huntera III z kolekcji klasyki i ni wiadomo co nie uruchamia się przez internet: komp może spokojnie ciągnąć dwa silenty naraz więc to nie jego wina. Połączenie sprawne. Więc co?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#2 Wysłany: 23 Czerwiec 2011, 13:34
1. Masz konto na UBISOFT ?
2. Jaka wersja gry ?
3. Czy instalowałeś jakieś mody ?
4. Nie możesz się połączyć co to znaczy ? Czy wyskakuje jakiś błąd ? Czy po prostu nie łączy z serwerem (nie widzi serwerów) ?
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 23 Czerwiec 2011, 15:44
jaki błąd ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 23 Czerwiec 2011, 17:53
a spróbuj założyć nowe konto tylko dla testów i sprawdź czy jest to samo
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Gdy padło pytanie o konto na UBI, to teraz trzeba rozróżnić
konto zakładane poprzez grę SH III i konto zakładane normalnie
z przeglądarki internetowej.
Taki szczegół ale istotny, jak jest w twoim przypadku?
Od razu napisze ze jeśli nie masz konta założonego spod
przeglądarki to trzeba to będzie zrobić i problem powinien
być rozwiązany.
Ok, to gdzie ten firewall jest, pewnie w antywirze nie?
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Gra powinna zapytać się Ciebie, czy zezwalasz uchylić dla niej zaporę - oczywiście pozwól na to.
Sprawdź w opcjach rutera, czy masz poprawnie wprowadzone porty gry -NAT,
w opcji firewall zobacz, czy jest dostęp- powinno być "permit". Jeśli jest "drop" to nie zalogujesz się.
Porty gry 17997 - 18003.
Spróbuj login : TONIEMY hasło : KOMA123
Daj znać !
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 27 Czerwiec 2011, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Mam marny system bo Windowsa Viste 64 bit (lol), no i mam Kasperskiego 2011. Wszystko legalne, włącznie z grą.
DOBRY PRZYKŁAD ZŁEGO PRZYKŁADU
Dopiero w 6 czy 7 poście w założonym przez siebie temacie, pytający podaje podstawowe dane - system i program zabezpieczający system.
Hrothgar !! Nie musisz się wstydzić systemu czy AV
Na 99,9% przyczyną problemów jest firewall Kaspersky'ego.
Sęp napisał:
Cytat:
Gra powinna zapytać się Ciebie, czy zezwalasz uchylić dla niej zaporę - oczywiście pozwól na to.
To nie gra wysyła zapytanie, ale firewall. To firewall na podstawie ustawionych przez użytkownika reguł, decyduje czy przepuścić dany pakiet czy nie, zadać pytanie czy nie.
Już dawno nie miałem zainstalowanego Kaspersky'ego. Pamiętam taki sam przypadek Irka - wtedy "ręcznie" na Vento udało nam się skonfigurować firewall.
O ile mnie pamięć nie myli, po instalacji firewall KAV ma ustawiony wysoki poziom zabezpieczeń i domyślnie blokuje wszystkie niezaufane połączenia.
Moje sugestie:
1. W ustawieniach Kaspersky'ego wyłącz firewall i spróbuj wbić się na UBI. Jeżeli Ci się uda - cbdu.
2. Jednak odradzam pozostawienie systemu bez włączonego firewall'a, powinna być włączona chociaż systemowa zapora - słaba, ale lepsze to niż nic.
3. W następnym kroku spróbuj połączyć się z UBI z włączonym firewall'em KAV. Wpierw jednak w ustawieniach zapory KAV zmień poziom zabezpieczenia na "Tryb nauki" co spowoduje, że firewall zacznie pytać, czy przepuścić połączenie SH3.
I tu kolejna ważna uwaga - jeżeli masz ustawiony tryb wyświetlania SH3 na pełnym ekranie (fullscreen) możesz nie zobaczyć komunikatu - będzie na pulpicie, ukryty pod oknem SH3. Zwiń okno SH3 kombinacją klawiszy "ALT+TAB". Powinieneś ujrzeć pytanie Kaspersky'ego. Oczywiście potwierdź "TAK" lub "Zezwól" - nie pamiętam. Następna próba połączenia powinno już być udana.
Sęp napisał:
Cytat:
Sprawdź w opcjach rutera, czy masz poprawnie wprowadzone porty gry -NAT,
w opcji firewall zobacz, czy jest dostęp- powinno być "permit". Jeśli jest "drop" to nie zalogujesz się.
Porty gry 17997 - 18003.
Przekierowanie portów na routerze jest potrzebne tylko wtedy gdy chcesz stawiać serwer, hostować. Router musi wiedzieć gdzie kierować pakiety przychodzące od inny graczy podłączonych do serwera.
W tym przypadku nie jest to konieczne, ponieważ komp Hrothgara jest klientem, a nie serwerem.
Gdy w przyszłości Hrothgar będzie chciał postawić serwer SH3, Kaspersky może znowu pokazać pazurki .... Ale to już inna bajka
No taaak... na starszym kasperskim (2008, 9, 10), czasami wyłączałem Firewalla, albo go ograniczałem. Tu go nie mogę znaleźć... zmienili nazwę czy co
Podejrzewam że chodzi o zaporę sieciową. Ale nie chcę sam grzebać, trochę się zmienił program, dodano nowe rzeczy a stare często są przeredagowane i bardziej skomplikowane.
Ale, ja nie mam Kasperskiego Anti Virus, tylko Internet Security 2011.
Ostatnio zmieniony przez PL_Hrothgar 29 Czerwiec 2011, 11:33, w całości zmieniany 2 razy
Dzięki Mirko za sprostowanie, źle się wyraziłem, choć dobrze myślałem.
Podałem porty także - na przyszłość się pewnie przydadzą.
Oby Ci się Hrothgar udało !
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
No cóż, próbowałem wszystkiego i nic. K^^^^^ nawet próbowałem z wyłączeniem poszczególnych części antywira i nic! Zupełnie nie wiem co robić...
Hrothgar - próbuj dalej.
Mam gdzieś na płytce trial Kaspersky Internet Security 2011, mogę zainstalować i na Vento krok po kroku poprowadzić Cię przez konfigurację zapory.
Ale nie wcześniej niż sobota wieczór, niedziela. Jeżeli do tego czasu nie pokonasz zapory, możemy spróbować znaleźć przyczynę problemów.
P.S. Temat się rozwinął, znamy już system i pakiet zabezpieczający, ale nadal brak obrazka z komunikatem błędu. Hrothgar - to jakaś tajemnica, czy co?
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 30 Czerwiec 2011, 00:11, w całości zmieniany 1 raz
Hm komunikat podałem, to nic wielkiego. A może jest
Po prostu wyświetla się błąd: nieznany błąd i tyle. Nic więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum