Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: michał
#1 Wysłany: 6 Lipiec 2011, 16:25 Pomoc w uruchomieniu SH2 na Vista
Witam, mam problem z uruchomieniem sh2 na Vista.. więc od początku zainstalowałem sh2 działało normalnie, po zainstalowaniu patcha wyskoczył problem z brakiem cd. Odinstalowałem całą gre, zainstalowałem ponownie i uruchamia sie menu wybieram, kampanie, potem misje i jak ma iść wczytywanie to czarny ekran, wyskakuje do windy z aplikacji sh2 blinker...
Prosze o pomoc, zależy mi na tym aby to odpalić ponownie i powspominać..
#3 Wysłany: 7 Lipiec 2011, 14:56
Dzieki za szybką odpowiedz. Powiem szczerze że dziwna sprawa gdyż odinstalowałem raz jeszcze wywaliłem katalog który pozostał po unistal, przeczyściłem cc cleanerem, zainstalowałem ponownie i działa. Teraz problem tkwi w tym iż zainstalowanie patcha spowoduje właśnie taki stan rzeczy ponownie. ;< dodam iż gra chodzi mi w 640-480, jaka kolwiek próba zmiany w ustawieniach grafiki powoduje to samo.. hmm nie sądze aby było to spowodowane parametrami kompa, niegdyś grałem na dużo słabszym sprzęcie i nie było problemów.. jeśli ktoś ma jakiś pomysł chętnie poczytam..
żaden notatnik nic nie wyświetla, a tryby zgodności zapodałem we wszytkich plikach .exe.
Czyli mam rozumieć że tylko czysta gra plus patch, ale jaki to patch?
Co do rozdzielczości to max tam było 800x640, a jaki masz monitor,
zwykły czy panorama?
#5 Wysłany: 8 Lipiec 2011, 17:04
Nie daje rady, chodziło niestety dziś przestało, nie instalowałem żadnego patcha nie grzebałem w ustawieniach grafiki a tu znowu zonk. Gra ładuje misje, widać jak zmienia rozdzielczość bo ekran mignie pare razy i czarny ekran z kurosorem myszy, oraz na dole pojawia się pasek windowsowy na którym otwarty jest SH II Blinkier.
Zmagania z grą prowadze na lapku FS Amilo celeron 1.8, 1gb ram, grafika to jakaś zintegrowana VIA Chrome9 HC IGP 125 mb.
#9 Wysłany: 10 Lipiec 2011, 12:37
Podziękował, teraz wszystko ładnie chula nawet przy 800-600 na max detalach..
Niegdyś grywałem w SH II ale muszę trochę poćwiczyć bo żaden ze mnie wilk morski był, z tego co ostatnio przeglądam wasze forum, to trzeba mieć o tym pojęcie.
Ale może znajdzie się ktoś chętny by podszkolić mnie z podstaw taktyki troszczke..:)
jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie moim tematem oraz pozdrawiam
Michał
Najlepsza szkoła to na tzw. żywym ograniźmie - znaczy, w walce
Panowie, jakby doszło do jakiegoś starcia tytanów to ja bardzo proszę o informację o planowanych bitwach. Chętnię sie dołączę
Poza tym muszę się w końcu zrewanżować pewnemu jednemu takiemu z zdemolowanie podczas jednej z potyczek mojego Króla Jurka Piątego heh!
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
To w takim razie zorganizujmy batalie i od razu załóżmy z góry "BEZ REZERWACJI". Zawsze można losować kto na jakim okręcie popłynie. A komu nie pasuje to przecież nikt do gry nie zmusza, prawda?
Tak jak w przypadku patroli w SH4 - na pewno znajdzie się grupa chętnych którzy nie będą warunkowali gry i zabawy od tego, że dostaną okręt jaki sobie zażyczyli.
Na przykład JA.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum