Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jestem Leepton. W sumie to już dawno dawno miałem zarejestrować się na to forum ale jakoś nie było czasu....ale co się odwlecze to sie baba z wozu Z SH jestem związany od pierwszej części, byłem szczęśliwym posiadaczem oryginalnej jedynki, niestety przepadła bez śladu po kumplach... później były niechlubne czasy piractwa na SHII i SHIII aż wreszcie po korciło mnie by kupić SHIV, i w sumie na tamtym dziale będę się skupiał najwięcej. No to tyle chyba na początek no to biorę się do działania...."Przepraszam ja służbowo na statek!"
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#3 Wysłany: 29 Czerwiec 2011, 15:42
Witamy na pokładzie! Proponuję zakupić oryginalną wersję SHIII i po zainstalowaniu kilku modów będziesz mógł z nami pograć patrole rankingowe, ale niestety teraz (przez wakacje) ranking nie funkcjonuje z wielu względów. Oczywiście na SHIV też pograsz patrole, ale dość rzadko i w ogóle, jak masz jakieś pytania dotyczące SHIV, patroli na nim itp. to do Darrita, on w tym siedzi.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ale w sumie na czym polegają głównie te spory między SHIV a SHIII?
Heheh, masz na myśli nasze Forum?
No cóż, te spory można porównać do podobnego konfliktu pomiędzy mechanikiem a nawigatorem na okręcie. Obydwaj twierdzą, że są najważniejsi, a nie rozstrzygniętym sporem pozostaje kwestia który z nich jest NAJważniejszy:D
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#11 Wysłany: 1 Sierpień 2011, 12:35
PL_Daritto napisał/a:
No cóż, te spory można porównać do podobnego konfliktu pomiędzy mechanikiem a nawigatorem na okręcie. Obydwaj twierdzą, że są najważniejsi, a nie rozstrzygniętym sporem pozostaje kwestia który z nich jest NAJważniejszy:D
dobre
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
PS: Dla nie wtajemniczonych - "gwiazdojeby" to popularne wśród mechaników określenie nawigatorów. Tamci z kolei nie pozostają dłużnymi i mechanicy mają u nich wdzięczne określenie "zęzochłapy"
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Przypomniał mi się taki dowcip który przeczytałem kieyś na forum fow.
Cytat:
Jak wiadomo, na statku najwieksze spory sa pomiedzy nawigacyjna (sufitem) i
maszynownia (piwnica). Powod prosty: Ci z gory uwazaja, ze od dawna byli w
porcie, gdyby nie ci na dole, ktorzy partola robote i przez to statek
plynie polowe wolniej niz nalezy, zas ci na dole psiocza, ze dawno balowali
by w tawernie, zgdyby ci na gorze plyneli prosto, a nie jak pijany
zajac.....
I zdazylo sie tak, ze na ktorejs imprezie kapitan popil tego z chifem,
wygarneli sobie wzajemne zale i zadecydowali, ze zamienia sie na 24 h aby
pokazac, ze wszystko mozna zrobic lepiej, bo w koncu obsluga maszyny jest
banalnie prosta, a nawigacja to dziecinna zabawa....
Tak tez sie stalo..... statek wyszedl w morze, mija godzina 16-ta, upaprany
w smarach powyzej lokci kapitan ociera pot z usmolonego czola i mowi:
Panowie Oficerowie! Poddajemy sie! Ładowanie nie dziala, akumulatory ledwie
dysza, glowna pompa cyrkulacyjna padla, maszyna sie przegrzewa... Koniec
- szkoda statku....
Podchodzi do tuby glosowej, wywoluje mostek, melduje: Ładowanie nie dziala,
akumulatory ledwie dysza, glowna pompa cyrkulacyjna padla, maszyna sie
przegrzewa... Koniec - szkoda statku, poddajemy sie...
A na to z gory slyszy odpowiedz: nieszkodzi, i tak stoimy na mieliznie...
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 1 Sierpień 2011, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum