Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#1 Wysłany: 2 Sierpień 2011, 22:52 GWX Kolejny (ten sam) problem
Siemacie, mam pewnien problem o którym już kiedyś pisałem ale nie moge odnaleść tego tematu. Ale do rzeczy do tej pory na kompie miałem zainstalowane dwie wersje SH III jedną na partycji C (SHIII + UTW) oraz drugą na partycji D (SHIII + GWX) no i po raz kolejny pojawia mi sie ten sam problem, mianowicie kiedy włączam kampanie w GWX odczas ładowania misji wywala mnie do pulpitu bez żadnego błedu ani nic po prostu tak jak bym wyłączył gre ... dodam że wcześniej normalnie grałem kampanię w GWX i nic sie nie działo żadnych dodatkowych modów nie instalowałem, ktoś wie o co może chodzić ?
PS. Jak mi ktoś poradzi przeinstalowanie gry to zamorduje bo już raz tego próbowałem i nie mogłem bo okazało sie ze pliki są gdzieś w czarnej otchłani windowsa (o zgrozo)
PS 2. Oczywiście foldery z grami na dwóch partycjach nazwałem inaczej żeby przypadkiem nie było konfliktu w systemie.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Hm, gdy ja miałem taki problem to okazało się, że mam walniętą instalkę GWX. Tak poza tym na jakim GWX grasz? 2.0 czy 3.0?
Nie morduj mnie, ale wywal wszystkie wersję SHIII, wyczyść porządnie rejestr i zainstaluj wszystko od nowa - tyle, że właduj GWX 3.0 pobrany ze strony twórców.
Wiem, że to banalna sugestia ale nic innego mi teraz nie przychodzi do głowy. Dodam jedynie, że tak samo jak Ty mam zainstalowane dwie wersje SHII (UTW i GWX 3.0) i hula że hej.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#3 Wysłany: 3 Sierpień 2011, 11:08
A przeinstalowywałeś windowsa i grasz dalej na wersji sprzed reinstalu? Bo jak tak, to często właśnie się tak dzieje. Proponuje to co kolega przede mną, czyli reinstal gry. A jak chcesz zachować savy kariery, to skopiuj folder SH3 z Moich Dokumentów.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 3 Sierpień 2011, 11:21, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 3 Sierpień 2011, 12:29
Ja miałem podobny problem. Samo SH3 działało bez zarzutu, a po zainstalowaniu GWX i starcie kariery, szczególnie w latach późniejszych miałem CTD. Co ciekawsze "crash" gry występował w okolicach konkretnych portów - na pewno francuzkich, ale chyba nie wszystkich (już nie pamiętam dokładnie)
W moim przypadku problemem okazał się program antywirusowy - wtedy używałem pełnej wersji Pandy. Coś musiało być nie tak, że te dwa softy się gryzły ze sobą. Zmieniłem na AVG Free i problem zniknął.
Spróbuj zatem włączyć grę po odinstalowaniu antywira lub innego niesystemowego firewall-a.
Ewentualnie spójrz jakie inne programy masz włączone w tle.
powodzenia
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#5 Wysłany: 3 Sierpień 2011, 12:51
Wersja moda to GWX 3 Gold, chodzi o to że wcześniej normalnie grałem nie przeinstalowywałem systemu ani nic podobnego po prostu pewnego pięknego dnia chciałem troche popływać i w momęcie ladowania misji wywaliło mnie do pulpitu i tak już jest za każdym razem.
Jacku niestety wywalenie anty wira nic nie pomogło.
Ech chyba jednak czeka mnie wywalenie wszystkiego jak radzicie, i instalowanie od nowa huh.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
#8 Wysłany: 3 Sierpień 2011, 15:16
PL_Daritto napisał/a:
Reaven - czy Ty odpalasz grę ze starej kariery czy startujesz od nowa? Używasz SH3 Commander?
Właśnie mnie olśniłeś ! Problemy zaczeły się w momęcie zainstalowania SH3 Commander, niestety wywalenie tego programu nic nie dało.
A odpowiadając na pytanie, to bez znaczenia czy zaczynam nową kariere czy chce załadować starą problem ten pojawia sie zarówno przy nowej jak i już zaczetej karierze.
Właśnie mnie olśniłeś ! Problemy zaczeły się w momęcie zainstalowania SH3 Commander, niestety wywalenie tego programu nic nie dało.
A odpowiadając na pytanie, to bez znaczenia czy zaczynam nową kariere czy chce załadować starą problem ten pojawia sie zarówno przy nowej jak i już zaczetej karierze.
Jeśli chodzi o SH3 Commander to w momencie jak uruchomiłem go na GWX 3.0 miałem wywałki w różnych momentach gry - podczas wczytywania misji, podczas patrolu, w trakcie ataku itepe. Ogólnie skończyło się reinstalem z usunięciem SH3 Commandera. Potem znalazłem na sieci info o wadliwym współdziałaniu tego programu z GWX 3.0 Gold - pojawił się nawet jakiś patch do commandera, ale byłem na tyle zniechęcony że sobie darowałem.
Pamiętam, że właśnie największą awaryjność zanotowałem w trakcie uruchamiania zapisanego stanu kariery.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Tam są dwa odnośniki ( na stronę SubSim), zwłaszcza ten drugi; trzeba jakiś jeszcze program zainstalować żeby GWX z commanderem współdziałał. To po angielsku, więc może ktoś pomoże bo ja niekumaty.
Imię: Patryk
Ulubiona Gra: Seria SH, Fifa 11, F1 2010, CM03-04 Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 396 Skąd: Rogów
#13 Wysłany: 3 Sierpień 2011, 20:56
Wstawiłby ktoś dla mnie spolszczenie do gwx 3.0 gold, bo wyskakują mi błędy o niezaufanych skryptach na rapidshare i nie mogę pobrać spolszczenia, a na innym serwerze nie znalazłem ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum