Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 4 Maj 2011, 22:35 Zmiana przynależności państwowej okrętu
Ahoy! Bawię się ostatnio w tworzenie misjii (single missions pod GWX 3.0) i nurtuje mnie pytanie : CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ (jakiś path, addon, mod) POZWALAJĄCY NA ZMIANĘ PRZYNALEŻNOŚCI PAŃSTWOWEJ OKRĘTU - np. U-boot pod polską banderą (czyli już nie axis tylko allied)??? W edytorze jest okienko : strona konfliktu (axis lub allied) ale jest ono nieaktywne :-(. Marzy mi się misja KAMPANIA WRZEŚNIOWA, ale żeby popływać po polskiej stronie. Skoro nie ma modeli polskich okrętów podwodnych z 39r to taki U-boot pod polską banderą byłby niezłą namiastką. Próbowałem kombinować z MODem OTHER SIDE ale on jest tak beznadziejny że dałem sobie spokój. Ahoy!
Witam, jest możliwość:
Kolekcja Klasyki\SilentHunterIII\Data\Roster\German i folder submarine skopiować do:
Kolekcja Klasyki\SilentHunterIII\Data\Roster\Poland
W edytorze uboot będzie widoczny jako ALLIED.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
#3 Wysłany: 6 Maj 2011, 00:19 Dzieki za wskazówki!
Dzięki Sępie za rzeczową odpowiedź! Jutro zobaczę jak to działa w praktyce. THX :)
Dodano: 7 Maj 2011, 20:00
Skopiowałem i rzeczywiście w edytorze ubooty dostępne są jako ALLIED :) ale niestety gra zaczęła się niezmiennie wieszać najczęściej po ok. minucie grania lub po użyciu przyśpieszenia czasu :( buuu :(. Swoją drogo dziwne, że nie znalazł się jeszcze żaden mózgowiec, który zrobiłby jakiegoś moda z polskimi okrętami podwodnymi. Pamiętam jak jeszcze w SH II grywałem to znalazłem gdzieś model ORP ORZEŁ, no a pod SH III NIC!
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 8 Sierpień 2011, 11:38 Re: Dzieki za wskazówki!
Pentuer napisał/a:
że nie znalazł się jeszcze żaden mózgowiec, który zrobiłby jakiegoś moda z polskimi okrętami podwodnymi. Pamiętam jak jeszcze w SH II grywałem to znalazłem gdzieś model ORP ORZEŁ, no a pod SH III NIC!
Coś słabo szukałeś - znalazł się znalazł... to ja ale Orzeł nie został ukończony jak na razie...
Hmm... Muszę powiedzieć że filmik nakręcony przez Ciebie Robert nieźle mą osobę nakręcił.Wygląda to cudnie.Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego ile jest podpisywania aby powyższy okręt zawitał w pełnym wymiarze na UTW.Jednocześnie żywię wielką nadzieję że postarasz się znaleźć trochę czasu i okręt zawita na stałe w UTW.Pozdrawiam-"Znawca tematu".
_________________ Per aspera ad astra.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#6 Wysłany: 8 Sierpień 2011, 14:37
Trzeba by było Orła wstawić zamiast IXtki ale w UTW niestety nie będzie go. Jak we wrześniu wznowię prace nad Orłem - może wydam moda z tym okrętem do pogrania po drugiej stronie.
Tak czy siak wsadzenie Orła do SH III to masa roboty....
Pytanie dlaczego...
Pozornie IXtka pasuje w jego miejsce wyrzutniami i proporcjami ale stery trzeba będzie kodować z IIki bo Orzeł miał pojedyńczy rufowy ster kierunku....
A no dokładnie Robert.Znakomicie zdaję sobie sprawę z iloma rzeczami nieraz jednocześnie będziesz zmuszony stoczyć "batalię".Ale mimo wszystko to ja wieżę w powodzenie całej operacji pod kryptonimem "Orzeł" czyli mówiąc po chłopsku "Golonka-Flaki i inne przysmaki "
Tak więc aby nie wprowadzać niepotrzebnego "Off-top" czekam z niecierpliwością na wszelkie nowinki w tym temacie z Twojej strony i powodzenia w pracach nad projektem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum