Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#1 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 11:55 Błędy w obliczeniach.
Witam. Na ostatnim patrolu atakowałem jakiś spory krążownik (już nie pamiętam nazwy) wszystkie pomiary wg mnie były zrobione dobrze, mój okręt stał w miejscu od dłuższego czasu oczekując ofiary wiec sie nie poruszał, jednostke w ksiazce zidentyfikowałem bezbłędnie podobnie z obliczeniem odległości oraz minutowym wyliczeniem prędkości wrogiego okrętu kąt 90 stopni na lewą burte po prostu idealny momęt do strzału skorygowałem wiec jeszcze raz odległośc i wypaliłem dwie torpedy które ku mojemu zdziwieniu przeszły sporo za atakowaną przezemnie jednostą i teraz mam pytanie, który pomiar mogl być źle ustawiony logika mowi mi że kąt kursowy jednak jednostka była ustawiona idealnie pod kątek 90 stopni odległość niecałe 1000m
Co zrobiłem źle ?
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 13:18
wiesz co Ci powiem Reaven to jest trudne do ocenienia , ale według mnie miałeś albo skręcone stery albo bardzo nie umiejętnie obliczyłeś prędkość bo twoje torpedy szły idealnie pod kątem 90 stopni ale przeszły z tyłu.
Możliwe też jest że robiłeś obliczenia na szybkich T1 a odpaliłeś z tymi obliczeniami wolne T2 co mi bardzo pasuje do tej sytuacji ale dokładnie Ci nie powiem
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#4 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 16:47
Stworz sobie prosta misje testowa z ta jednostka. Ustaw sobie ja prostopadle, wyznacz jej predkosc. Sprobuj ja storpedowac, wlacz widok zewnetrzny, obserwuj torpedy. Gdy bedziesz pewien, ze ty robisz wszystko ok i cos jest nie ok daj znac, a sprawdzi sie dana jednostke.
Tylko pamietaj. To jest okret wojenny. Jak oni zaocza twoja torpede, to daja cala naprzod i za chwile maj 10 wezolw wiecej.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 19:30
Jedyny krążownik Grecji RHN Giorgios Averof
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#9 Wysłany: 15 Sierpień 2011, 11:15
ORP Sęp napisał/a:
A może zwyczajnie zapomniałeś wyłączyć kalkulator i torpa pobiegła starą ścieżką.
To się zdarza, głowa do góry !
Dokładnie tak było, po stworzeniu prostej misji tylko z ta jednostka ustawiona podobnie jak w patrolu i po odpaleniu 2 torped obie dotarły do celu w sam środek (co prawda jedna sie odbila ale nie o to tu chodzi).
Wniosek, tak jak napisał ORP Sęp, podczas zbierania wczesniejszych danych musiałem zapomnieć o skasowaniu kalkulatora a to wystarczyło aby torpedy pszeszły w sporej odległości za burtą.
PS. Fakt jest faktem że te torpedy przy takiej pogodzie są zadziwiajaco widoczne z pokładu krążownika i jednostka przyśpiesza starajac sie zrobić zwrot na lewą burte jednak cygara dochodzą do celu.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Ostatnio zmieniony przez PL_Reaven 15 Sierpień 2011, 11:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum