Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#1 Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 14:59 SH5 - Błąd
Otóż ostatnio chciałem sobie zagrać w SH5, włączam grę, wszystko ok, wczytuje misje i nagle błąd (ten z wysyłaniem raportu o błędach lub nie). Przeinstalowałem grę, dalej to samo, wyłączyłem mody, bez efektu. Proszę, pomóżcie Dodam tylko jeszcze, że wcześniej wszystko działało bez problemów.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#4 Wysłany: 5 Sierpień 2011, 18:26
Hunter napisał/a:
Coś robiłeś przez ostatni czas, ( stery programy poleprzające niby wydajność kompa)
Jak nie, to reinstal,Reinstal systemu, Zreinstaluj stery od grafy.
Moim zdaniem tylko format Ci pomoże.... czyszczenie rejestru lub reinstal gry to jednak za mało więc musisz przeinstalować system potem nowa instalacja SH 5 i powinno śmigać.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#5 Wysłany: 5 Sierpień 2011, 19:21
PL_wolfx napisał/a:
Hunter napisał/a:
Coś robiłeś przez ostatni czas, ( stery programy poleprzające niby wydajność kompa)
Moim zdaniem tylko format Ci pomoże.... czyszczenie rejestru lub reinstal gry to jednak za mało więc musisz przeinstalować system potem nowa instalacja SH 5 i powinno śmigać.
Wolfx, zobacz na datę dodania postu...
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#6 Wysłany: 5 Sierpień 2011, 19:32
PL_Szylol napisał/a:
PL_wolfx napisał/a:
Hunter napisał/a:
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#7 Wysłany: 17 Sierpień 2011, 21:20
mały off top zrobię ale nie chce dodawać kolejnego tematu na wstępie chciałem przeprosić was wszystkich ze się tak mało udzielałem i praktycznie zniknąłem ale było to spowodowane nieciekawa sytuacja w rodzinie na szczęście już jest dobrze i wracam od raz przejdę do konkretów chciałem zagrać sobie w SHIII i wyskoczył mi błąd, no to reinstalka i znów to samo no to mowie zabieram się za SHIV ten sam błąd tez reinstalka i to sam no to zabrałem się za V i tez ten sam bład... czy ktoś wie co z tym zrobić??
Bład.JPG
Plik ściągnięto 10487 raz(y) 5.55 KB
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#9 Wysłany: 17 Sierpień 2011, 23:09
udało mi się rozgryźć to o dziwo miałem za nowy sterownik grafiki!! zainstalowałem starszy i wszystko chodzi jak ta lala miałem 257 do GeForce 9800GT zainstalowałem 196.21 i wszystko gra
No i super.
Powiem Ci tylko na koniec, że mając kiedyś na wyposażeniu kartę NVidii z dużą ostrożnością podchodziłem do aktualizacji sterowników. Generalnie uważałem, że im nowszy sterownik tym więcej problemów A już największą masakrą były steroniki typu Force - to wykrzaczało większość gier
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Elek Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 101 Skąd: Warszawa
#11 Wysłany: 18 Sierpień 2011, 18:24
kołcz napisał/a:
udało mi się rozgryźć to o dziwo miałem za nowy sterownik grafiki!! zainstalowałem starszy i wszystko chodzi jak ta lala miałem 257 do GeForce 9800GT zainstalowałem 196.21 i wszystko gra
O rzesz kurka wodna. Ja od samego początku instalacji SH5 walczę ze sterownikami do
Nvidi 8800GT, pobrałem najnowsze sterowniki a program diagnostyczny z SH5 ich nie widział. Mam zainstalowane stery 275.33
Program do identyfikacji systemu pokazuje wersje 175.33.
Działy się u mnie dziwne cuda z grafiką.
Spróbuje zaraz tej wersji sterownika jaką polecasz.
#12 Wysłany: 18 Sierpień 2011, 21:23
ja miałem identycznie to samo co napisałeś miałem ten sam sterownik co ty pomyliło mi się nie miałem 257 tylko 275 i tez mi ten program nie wykrywal tylko ze mam wersje 175... po zainstalowaniu 196.21 wszystko będzie dobrze dla tego w sumie tez poruszyłem ten temat bo wydawało mi się ze przy sh5 nie będę wyjątkiem ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum