Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Damian Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 130 Skąd: Zabrze
#1 Wysłany: 28 Sierpień 2011, 09:37 Okręt P. klasy S-18 , S-42
Witam mam kilka pytań dotyczących tych okrętów w temacie.
oto 1 pytanie : czym różni się s-18 od s-42
2 pytanie : jak wyciszyć któryś z tych okrętów
3 pytanie : czy istnieje jakaś strona opisująca okręty podwodne w silent hunterze ???
4 pytanie : pływam tymi okrętami bardzo krótko , ale zdążyłem zauważyć że
są one głośniejsze np. od purpurise ( czy jakoś tak ) na 1/3 , w purpurise na 320 ft.
wogóle niebyło mnie słychać , lecz na 200 ft. dając predkość 1/3 było mnie słychać jak bym płynął na ponad całej , więc mam pytanie , jak wyciszyć s-18 lub s-42.
Pewnie byście sie zapytali , a czemu nie zajrzysz do muzeum ???
Odp brzmi : nic mi to nieda , bo mam pokazane tylko okręty , a info o nich niema
także zawsze sie sugerowałem się intuicią
z góry dziękuje za odpowiedzi , przepraszam za tak długi post.
_________________ ProGrin
Ostatnio zmieniony przez ProGrin 28 Sierpień 2011, 09:45, w całości zmieniany 1 raz
ProGrin, przede wszystkim sugeruję, byś zaczął używać słownika (może być ten wbudowany w przeglądarkę). Nasz Profesor Miodek jeszcze widać Twojego posta nie czytał - ciesz się, bo suchej nitki na Tobie by nie pozostawił...
Wracając do tematu - nie bardzo rozumiem, w jaki sposób sprawdzasz to, że jesteś głośniejszy na danej głębokości? To, co opisujesz na przykładzie okrętu typu Porpoise to nic innego jak efekt termokliny, czyli zjawiska zmiennej gęstości i temperatury wody w zależności od głębokości (tak bardzo ogólnie - polecam zapoznanie się z tym zjawiskiem fizycznym). Znając głębokość na jakiej rozpościera się warstwa termokliny możesz ukryć swój okręt przed namierzeniem sonarem ponieważ zmienna gęstość wody powoduje odbicie fal sonarowych. Być może to zjawisko interpretujesz jako cichsze bądź głośniejsze zachowanie okrętu.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#4 Wysłany: 28 Sierpień 2011, 14:24
Piękna odpowiedz PL_Daritto. Swoją droga to fakt, jak sprawdzasz czy jesteś głośniejszy ? Mniejsza skuteczność wykrywania przez DDki czy co ? Bo też nie bardzo rozumiem.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Damian Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 130 Skąd: Zabrze
#5 Wysłany: 28 Sierpień 2011, 17:38
ja mam jednostki ( miary ) autentyczne wiec niewiem na ilu stopniach jest 60 m.
a po 2 mam 14 lat i ide do drugiej klasy gimnazjum , więc może teraz dowiem sie co nieco o termoklinie.A na wasze pytanie odp. tak , niewiem jak sie ta opcja nazywa ale chyba widok zewnętrzny , uzywam jej podczas zanurzenia aby sprawdzic głośność OP.
a swoją drogą , już znalazłem sposób na wyciszenie OP
_________________ ProGrin
Ostatnio zmieniony przez ProGrin 28 Sierpień 2011, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
#6 Wysłany: 28 Sierpień 2011, 17:41
PL_Daritto napisał/a:
ProGrin, przede wszystkim sugeruję, byś zaczął używać słownika (może być ten wbudowany w przeglądarkę). Nasz Profesor Miodek jeszcze widać Twojego posta nie czytał - ciesz się, bo suchej nitki na Tobie by nie pozostawił...
Wracając do tematu - nie bardzo rozumiem, w jaki sposób sprawdzasz to, że jesteś głośniejszy na danej głębokości? To, co opisujesz na przykładzie okrętu typu Porpoise to nic innego jak efekt termokliny, czyli zjawiska zmiennej gęstości i temperatury wody w zależności od głębokości (tak bardzo ogólnie - polecam zapoznanie się z tym zjawiskiem fizycznym). Znając głębokość na jakiej rozpościera się warstwa termokliny możesz ukryć swój okręt przed namierzeniem sonarem ponieważ zmienna gęstość wody powoduje odbicie fal sonarowych. Być może to zjawisko interpretujesz jako cichsze bądź głośniejsze zachowanie okrętu.
Niestety na tej stronie z wiki którą mi podałeś niema opiśów okrętu klasy S.
ale i tak dziękuje za pomoc.
a jak włączysz angielską wersję wiki to i więcej informacji dostaniesz
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum