Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zakładam nowy temat odnośnie inscenizacji Historycznych będę w tym temacie uzupełniał najświeższe info na temat co gdzie i kiedy ale z tematyki II wś najbliższa inscenizacja jaka się szykuje będzie w Świnoujściu (Schweinemunde) w dniach 23-25.08 tematem będą walki w terenie odry w kwietniu 1945r będzie Hetzer tylko do dyspozycji mojej grupy i radzieckie działo SU 57 sama inscenizacja odbędzie się w sobotę 24.08.2011 zapraszam
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#2 Wysłany: 6 Wrzesień 2011, 20:23
Już w sobotę rekonstrukcja bitwy pod Łomiankami 1939
Bój, jakiego nie było jeszcze w tej kampanii - tak scharakteryzował przebieg walk o Łomianki ich niemiecki uczestnik, dowódca 10 kompanii 30 pułku piechoty ze Zgorzelca, kapitan G. Engelhardt. Jego relację z października 1939 r., jak również fragmenty innych, nigdy dotąd nie publikowanych materiałów niemieckich, prezentujemy - obok nielicznych zachowanych wspomnień polskich żołnierzy - aby przypomnieć dramatyczne wydarzenia, jakie rozegrały się w naszej miejscowości w pamiętną noc z 21 na 22 września 1939 r.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#4 Wysłany: 8 Wrzesień 2011, 19:03
oczywiście ale będę zamieszczał zdjęcia tylko z imprez na które będę jeździł czyli z moja grupa bo tak to na inne nie jeżdżę. A co do zdjęć to zamieszczę link do picasy ze zdjęciami z planu filmowego mojej grupy pod tytułem "Ostatnia Pantera" robię to w dobrej wierze i proszę o nie rozpowszechnianie tych zdjęć bo będę miał lekko mowie przerąbane.. https://picasaweb.google.com/Erikk1945/PanteraIMy?authkey=Gv1sRgCOb286CttqDorAE# jeśli chodzi o mnie bo nikt z tego forum mnie jeszcze nie widział chociaż jestem już tutaj od dłuższego czasu to na pierwszym zdjęciu ja to ten drugi od prawej nie licząc załogi czołgu mam przewieszony STG przez szyje na innych zdjęciach rozpoznanie mnie po tym ze mam saperkę włożoną za pas
#9 Wysłany: 24 Lipiec 2012, 20:00
Temat trochę umarł bo mnie nie było ale wróciłem jestem i będę już takie postanowienie
Jeśli chodzi o inscenizacje to najbliższa jaka sie szykuje to inscenizacja w przodkowie w dniach 17,18,19 sierpnia. Będzie moja grupa Pomerania 1945 jak i stowarzyszenie pantera z którym utrzymujemy bliska współprace i dysponujemy pojazdami m.in pzkpfw V panther 2x34/85 i wiele ciężarówek np Magirus Klöckner Deutz S 3000, opel olimpia, Mercedes LF 311, Mercedesa L1500A jest co oglądać a niebawem będzie coś czego nie ma nigdzie na świecie!! no chyba że oryginał.
Wiec zapraszam będzie tez okazja żeby i mnie poznać w końcu jestem już tu od 2007r a tak defakto z nikim sie jeszcze nie widziłem pozdro wiecej informacji w niebawem
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#10 Wysłany: 24 Lipiec 2012, 21:26
niby nie daleko od Gdyni ale mam strasznie slaby dojazd więc sorka mnie raczej nie będzie
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#12 Wysłany: 25 Lipiec 2012, 09:38
w tym roku też będzie D-Day Hel???
#13 Wysłany: 25 Lipiec 2012, 11:29
Pewnie będzie lecz moja grupa już się na tej rekonstrukcji nie pojawi bo poziom jaki jest tam reprezentowany spadł poniżej zera, niestety ale kolejne miasto które zaprzepaściło swoją szanse promocji dzięki paniom z urzędu.
#14 Wysłany: 25 Lipiec 2012, 17:45
A inscenizacja w Mechelinkach bądź Pierwoszynie?
Też kiedyś były ale ostatnio ucichło o nich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum