Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czerwony albo taki fajny niebieski jak na semaforach wjazdowych w PKP
Niebieski na wjazdowych? To niebieskie to są światła na tarczy manewrowej. (2 światła, biały słup, napis Tm na plakietce). Normalny pociąg może ignorować to światło, bo ono dotyczy jazd manewrowych.
I Przemo. Mnie chodziło nie o "dowcipne" losowanie, tylko spojrzenie w losomator, trudna misja, to losujemy. A jak łatwa, to nie losujemy...
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#23 Wysłany: 15 Grudzień 2009, 11:54
Ok, done.
Zmieniam status na oficjalna wersje testowa. Fotka z jednego z patroli UTW.
Przemo jak masz czas to mozemy sie zgadac na Vento w tygoniu i potestowac. Mi pasuje czwartek, piatek po 19.00.
Ps. Ten anlogowy zegarek nie dziala mi pod IE8.0. Moze ktos ma lub zna inna wersje dzialajaca z IE 8.0
PS.2 Zgadnijcie, jakie jest haslo dostepu
los1.JPG
Plik ściągnięto 32 raz(y) 92.98 KB
los2.JPG Cos dla Marco. Logouje tylko mapke glowna, ale to wystarczy. Random jest nawet niezly. Tylko jedna mapka sie powtorzyla.
Teraz do przedyskutowania sprawa taka czy zostawiamy sam guzik, czy będziemy wpisywać hasło i wciskać guzik ? I zastanawiam się nad tymi "mapami" alternatywnymi.
Czy nie wystarczy stara zasada, " jak jest więcej chętnych niż miejsc w misji to następna w górę/dół. No ale to trzeba przemyśleć.
Cieszy mnie natomiast to ze się coś "ruszyło" i są postępy i gitara
Andrev, to się dopisze do nazwy misji. To niema problemu i już jest załatwione.
Na bank nie widzę autora i roku bo to jest w losowniku akurat nie potrzebne.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#36 Wysłany: 12 Styczeń 2010, 13:53
Finalna wersja losomatora jest juz dostepna pod TYM linkiem. Czekam tylko na spis mapek obowiazujacych w nowym rankingu.
Dzieki uprzejmosci PL_U96 i pewnie posrdnio PL_Andrew mam dostep do plikow wykonawczych, tak wiec ewetualne info o problemach prosze kierowac bezposrdnio do mnie na PRIV.
Dziekuje Wszystkim, ktorzy pomogli stworzyc ten program, a w szczegolnosci PL_U96, PL_Marco i PL_Andrew za cenne rady i wskazowki oraz W.A.R.D.C_sOnar za mozliwosc wykorzystania screenow UTW jako tla. Mam nadzieje, ze bedzie Nam dobrze i dlugo sluzyl.
Bajery losomatora (ver.: 1.1):
- loswowanie za pomoca przycisku po uprzednim wprowadzeniu hasla
- losowanie 3 map, kazda inna, kazda inna od poprzednio wylosowanych
- specjalna pamiec dla wylosowanych mapek glownych. Mapa glowna po losowaniu trafia do "pamieci" i nie bedzie losowana do momentu w ktorym specjalny licznik zostanie wyzerowany.
Wartosc max. licznika <= ( Liczba mapek do losowania - 3).
#37 Wysłany: 21 Wrzesień 2011, 21:37
Nadszedl czas na male odswierzenie losomatora. Na stronie uzytkownika dodalem pare informacji: status losowania oraz nazwijmy to licznik resetu. Sporo zmienilo sie od strony algorytmu i sposobu ustawiania samego losomatora, ale z punktu widzenia uzytkownika to sa rzeczy raczej malo istotne i nie bede ich omawial.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum