Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
ODPRAWA: Pod koniec 1941r łączny tonaż zatopionych okrętów brytyjskich osiągnął 3,7 mln t, ogółem liczba zatopionych jednostek alianckich wyniosła ponad 3800 jednostek.
Nic więc nie wskazywało na to aby dobra passa przestała sprzyjać U-Bootom
Zostaliście wysłani w północny rejon atlantyku gdzie spodziewane jest przejście konwoju.
Niestety, szybko załamująca się pogoda może skutecznie uniemożliwić atak.
Zadanie: Zatopić jak największą liczbę okrętów wroga i oczekiwać dalszych rozkazów.
Całkiem niezła wycieczka oceanograficzna. 25-cio kilometrowy spacer został po 50-ciu minutach nagrodzony. Wspaniały widok statków konwoju poruszających się z prędkością piechura.
To był moment, gdy czas przyszedł na wyłączenie serwera. W ogólnym pośpiechu nie porobiłem screenów jednostek w konwoju. Tu prośba do współgraczy o załączenie czegokolwiek - mam nadzieję, że zdążyli...
Przemokliśmy do suchej nitki...
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 17 Październik 2011, 17:49, w całości zmieniany 2 razy
Niestety miałem awarie internetu , ale gdyby nie to to może był by SURV.
Bardzooooooo dłuuuuuuugie podejście do konwoju sprawiło że gra dopiero po 50 min stała sie tak to ujmę ''ciekawa''. Utrudnienie spowodowane przeładowaniem torpedy na 30m jest ciężkim orzechem do zgryzienia.
Dzięki wszystkim za wspólny spędzony czas !
dd ss1.JPG po zatopieniu dd przez kolegę można było sobie pozwolić na wynurzenie ;)
Plik ściągnięto 7 raz(y) 38.75 KB
_________________ "A we mnie samym wilki dwa
oblicze dobra, oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie
wygrywa ten którego karmię"
Ostatnio zmieniony przez PL_Davlol 6 Październik 2011, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Większym problemem była prędkość konwoju [ 3 ( trzy ) węzły ] niż odległość, po tym maratonie należało się nam trochę spokoju...
Panowie ! Więcej tolerancji
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 8 Październik 2011, 18:35, w całości zmieniany 4 razy
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#7 Wysłany: 7 Październik 2011, 21:22
Oj Panowie widze że zapomnieliście już stare misje kiedy to zanim zobaczyło sie dymy mijała długa i nudna godzina, za bardzo przyzwyczailiśmy sie ze po 20/30 min już podchodzimy do konwoju odległość do celu celowa żaden błąd pewna innowacja i odskocznia od "standardu".
Co do prędkości konwoju, cóż słaba widoczność, spore fale też zamierzony efekt, chciałem aby po długim i monotonnym rajdzie, czekał na nas łatwy łup . Być może za wolno i za daleko rzecz gustu
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#9 Wysłany: 7 Październik 2011, 22:23
Dobrym zwyczajem jest rowniez nie wklejanie zdjec z edytora misji. Chodzi oczywiscie o misje rankingowe. Misja moze sie spodobac lub nie, ale to nie jest powod by marnowac czyjas prace, a pozstalym graczom odebrac przyjemnosc poznania misji "w boju".
Wyjatkiem sa misje calkowiceie nie grywalne, ale ta raczej do takiej kategori nie nalezy. Prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum