Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Cien Malty
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942)
Czas misji: 1h 45min
Zaloga: zawodowcy (regular)
12 VIII 1942 g 05:15
Pogoda: srednie zachmurzenie, lekka mgla
--- TLO HISTORYCZNE ---
9 sierpnia z Giblartaru wyplywa niezwykle cenny konwoj na Malte. Od jego powodzenia zalezy byc albo nie byc wyspy. Obie strony zdaja sobie z tego doskonale sprawe. 11 VIII 1942 zaczyna sie jedna z najbardziej zazartych walk konwojowych w historii WWII.
--- ODPRAWA ---
Do wszystkich jednostek na Morzu Srodziemnym. Zauwazono brytyjski konwoj na wysokosci Bizerte. Za wszelka cene przechwycic i zadac maksymalne straty.
Z dedykacja dla calego PS i W.A.R.D.C
PL_tes
v.2.1
08/01/2010
Raport tak na szybko. Moze Finek cos pobajdurzy.
W patrolu udzial wzieli:
PL_Silent_Hunter - KIA
PL_CMDR Blue R - KIA • Fiji Class "HMS Kenya" - 9400
---------------------------------------------------
Razem: 9400 BRT
PL_tes - KIA • Dido Class "HMS Cairo" - 5600 • Medium Cargo "MV Deucalion" - 5038 • Empire-type Freighter "MV Empire Hope" - 6874
---------------------------------------------------
Razem: 17512 BRT
<<"Generator raportow SH3 v. 1.0" PL_Mirko>>
Screenshot_19.jpg Ehh.. dzielni Wlosi polegli.
Plik ściągnięto 7 raz(y) 60.52 KB
Screenshot_20.jpg Samolty przesladowaly nas do konca
No to standardowy początek. Nasłuch. Namiar jest. Ruszamy. Wynurzam się. Nie dalej jak 800m odemnie inny U-Boot. Pozdrawiam Ahoy... Kwiatek odpowiada... Zakładam, że to on był... Po chwili wpadamy na dymy... I tu wiedziałem, że będzie źle... Byliśmy za blisko.
Atakują Włosi. Przed konwojem zbiera się grupa uderzeniowa... Myślę sobie, że strzelę... Ale płynęli zbyt szybko i za mocno manewrowali. No to wchodzą do konwoju... 2 torpedy w FIJI. Trup. Niestety czołgowy DD mnie wykrył i trochę potarmosił. Uciekam, ale udaje mi się znów wrócić na peryskopową. DD kręci się niedaleko, rzuca bomby po różnicy... To powolny przeładunek przerywany, w zależności od pozycji wroga... Nagle ŁUP! Jak przygrzmociłem we frachtowiec, to aż zatrzeszczało. Na szczęście nie wyskoczyłem...
Więc skąd nagle tyle DD zbliża się wokoło? Jednak wystawiłem się? Nie. Rzucają bomby około 1km ode mnie... I nagle kwiatek zgłasza KIA.... Mogę się założyć, że to gonili jego... I 1 z DD zawracających wpadł na mnie.... 2 uniki były dobre... Trzeci był zbyt późny... Ryzykowałem, że może mnie nie wykryje i za późno dałem ruch do przodu... W zasadzie to DD nie pingował do ostatniej chwili... Po prostu znalazł się w dobrym (dla niego) miejscu o dobrym czasie. No to KIA...
Lecę do Tesia... I złapałem, jak go zatapiają...
I tak skończyła się gra... Brakło mi szczęścia...
Ale patrol bardzo mi się podobał.
1.jpg Siły obronne w szyku
Plik ściągnięto 3914 raz(y) 12.3 KB
3.JPG Uła... Było blisko
Plik ściągnięto 3914 raz(y) 12.12 KB
2.jpg Najgrzeczniejszy z przeciwników. :D
Plik ściągnięto 7 raz(y) 16.64 KB
4.JPG 5 sekund do śmierci.... Jakby nie sygnaturka, byłaby niezła tapetka
Plik ściągnięto 7 raz(y) 15.78 KB
5.JPG Ostatnia sekunda życia i moment śmierci Tesia
Heheh. Wiedzialem, ze mozna na Tobie polegac. Niestety podczas patrolu lezacu na lozku kapitana oficer polityczny (zona) dawal sie ostro we znaki. Niestety kres jego (jej) wytrzymalosci objawil sie w najgorszym momencie, gdy zbierano pomiary do ataku. Podla sekwencja dosc zlowrogich slow "Natychmiastowe wynurzenie" ("wylacz komputer"). Niestety podczas manewrow dyplomatycznych (delikanie powiedziane), zostalismy zaatakowani, hydroaustyk rozproszony bezowocna konwersacja przeoczyl jeden kontakt i zostala po Nas dosc spora plama ropy. Dobrze, ze pozostali gracze wczesniej zakonczyli przygode i mozna bylo spokojnie poddac okret ("wylaczyc komputer").
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum