Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
U-Booty: VIIC (1942)
Czas misji: 1,5 - 2h
Zaloga: zawodowcy (regular)
15 IX 1942 g 01:30
Pogoda: Piekna arktyczna noc.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Pomimo ciezkich strat poniesionych przez konwój PQ-17 alinaci sa zmuszeni do zapewnienia stalych dostaw sprzetu dla swego wschodniego sojusznika. Jednoczesnie aby zapobiec ryzyku, na jakie narazone zostaly statki handlowe, kolejny konwój otrzymal eskorte silniejsza, niz jakikolwiek jego poprzednik na tej trasie.
--- ODPRAWA ---
Aktualnie konwoj znajduje sie 230 Km SW od naszej bazy na Spitsbergen. Niestety ciezka oslona sprawila, iz nasze poprzednie ataki zakonczyly sie umiarkowanym sukcesem. Jednak na drodze konwoju stanelo poterzne pole lodowe. Wykorzystajecie to.
Powodzenia!
PL_tes
v2.0
W patrolu udział wzięli :
ORP_Dragon- KIA
ORP_Sęp - KIA
*Destroyer Hunt II "HMS Farndalle'' - 1050
--------------------------------------------------------------
Razem: 1050 BRT
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: SH3
#2 Wysłany: 25 Październik 2011, 22:28
@Up
Jutro to już nic nie dopiszesz.
Zapowiadała się fajna misja ale dla mnie i ORP_Sępa skończyła się przedwcześnie. Śmieszną śmiercią zginął janko175, zabiła go wybuchająca C2 którą trafił ORP_Krakowiak. Sygula1 Przez kilkanaście minut uciekał przed DDkami ale ostatecznie go ubiły.
Tak to jest gdy się do końca nie wie, czy płynąć czy też nie...
Tak to jest gdy dzień wcześniej gości się kolegę z klanu - ORP Ryś (Orlik).
Honorek ORP przynajmniej uratował Krakowiak - gratulacje.
Wyspałem się przynajmniej...
PS. U ORP Krakowiaka zgadza się sumaryczny tonaż, lecz brakuję statku w rozliczeniu szczegółowym.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 26 Październik 2011, 15:32, w całości zmieniany 3 razy
Tak oczywiście proszę admina o poprawienie (czyli dodanie ORP Krakowiakowi czyli Cargo Steamer Shoharie - 5512) Tak się dzieje jeśli się na szybko pisze raport.. Dzięki Sęp za spostrzegawczość ; )
Zaczęliśmy w nocy na zanurzeniu , przez peryskop zauważyłem ze 2 kapitanów postanowiło się wynurzyć. Ja też tak zrobiłem , płonąłem na wynurzeniu aż do zobaczenia dymów. Potem się patrze chyba z 4 dd rzuciły sie na naszych ORP Dragon zgłasza KIA potem dopływają następne 2 i KIA zgłasza ORP_Sęp.
Jak to Janko określił ''znowu atakujesz z boku'' tak to prawda do konwoju znowu podpłynąłem z boku i spokojnie topiłem statki....
Dzięki za patrolik ; )
_________________ "A we mnie samym wilki dwa
oblicze dobra, oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie
wygrywa ten którego karmię"
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#6 Wysłany: 26 Październik 2011, 17:36
Coś nie mam szczęśćia do dej misji . Ostatnio zginąłem przez góre lodową ,a wczoraj eksplodujący C2 zabrał mnie ze sobą ;< A już tak ładnie wszedłem w konwój .... C2 przepływa niedaleko ,obrywa torpędą ,robi wielkie bum i po mnie . W ok 800m kwadracie było nas trzech .Ja ,Sygula i ORP Krakowiak . Pare km dalej polegli również dość blisko siebie ORP Sęp i Dragon . A Davlol dziubał konwój z boku . Ładnie mu szło ,ale miał troche pecha ,bo pare torped nie wybuchło .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum