Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Konwój AT-12
24.2.1942 r.
Uboot IXC (zawodowa) 2h
Ameryka zaczyna powoli lecz systematycznie pomagać Churchillowi.
Statki zaczynają pływać w konwojach, są nawet mocno chronione.
Dość późno zebrała się ekipa na patrol. Tes postawił serwer ok. 21. Po około 15 minutach patrolu wyleciał Marco - „zamrożone” SH3.
Bohaterem dzisiejszego patrolu jest niewątpliwie kapitan Tes. Otoczony przez stado DD-eków, dzielnie bronił się i rozdawał torpedy zarówno eskorcie jak i statkom konwoju.
Doświadczenie zdobyte na patrolach PS pozwoliło mu uratować pokiereszowany okręt i dowieźć SURV-a do końca patrolu.
SALUT TESU.
Tes ułatwił mi znacznie zadanie - dzięki.
Mimo to nie miałem otwartej drogi do konwoju - przybyły posiłki.
Jeszcze przed konwojem…
Trafiony 3-ma torpedami, ciężko uszkodzony C3…
…dotrwał w takim stanie prawie do końca patrolu. Gdy przeładowałem torpedy, aby go dobić, zrezygnował sam i zatonął w samą porę.
Pod moje wyrzutnie trafiła również grubsza sztuka. Potrafiłem ją przekonać - jeszcze miałem argumenty nie do odrzucenia - by spoczęła cicho na dnie.
Patrol wymagający, do końca trzeba zachować pełną koncentracje. Zamykającej konwój eskorty też jest sporo.
Niedoświadczony kapitana=zmęczona załoga
Załoga zmęczona, ale szczęśliwa. Trzeci patrol w tym tak trudnym dla Ubootwaffe okresie zakończony sukcesem.
„Ma Stary farta… „
A może też i łeb na karku
Gratulacje dla doświadczenia i powagi. Szkoda tylko, że mało graczy uczestniczyło w polowaniu. Ja nie znajdę czasu na poważne granie w tym tygodniu, ponieważ mam nocną robotę "w pracy"
Jeszcze raz i do zobaczenia na morzu...
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#3 Wysłany: 7 Listopad 2011, 21:43
Huh, troszke sie dzialo. Marco nie wytrzymal napiecia i wyszedl przed czasem. Ja podejscie mialem dosc trudnie. Nie udalo sie sprzatnac na czas czolowego DD'eka eskorty i zaczela sie zabawa w kotka i myszke. Pierwszy zatopiony DD posluzyl jako tarcza ochronna.
Dajac chwile oddechu. Jakas niecelna torpeda poszla do konwoju i trafila w cos tlustego, ktore wylecialo momentalnie w powietrze. Kolejna urwala ster Klementynce. Biedaczek odplynal w nieznane, a ku mojemu ogromnemu zdziwieniu zatonal po okolo 1h20 min od trafienia. Chyba stwierdzili ze dalej tak nie pojada i otworzyli korki. Ja dalej bawilem sie w kotka i myszke, az w koncu szczescie sie odwrocilo. Celna salwa bomb pozbawila mnie obu peryskopow, hydro, dziobowych sterow, 66% baterii, a co najgorsze woda zaczela sie wdzierac strumieniami do przedzialow dziobowych. Walka o uratowanie okretu byla zazarta. Ponad polowa zalogi walczyla z zywiolem, chef wydobywal z maszyn ostatnie poklady mocy a panowie na mostku mieli wspanialy, darmowy przysznic. Szczesliwie wszystko skonczylo sie wytrymowaniem okretu na 225 metrach bez straty integralki.
Dziadki w koncu mogly sie wykapac
Walczac z okretem dostalem jeszcze pare paczuszek, ale na szczescie wybuchaly w bezpiecznej odleglosci. Okret po takie dawce trotylu znajdowal sie w oplakanym stanie, trymowanie stalo sie nie lada wyzwaniem, dlatego zaloga z radoscia przyjela komunikat o wynurzeniu i powrocie do bazy na zasluzony remont.
PS.
Tu pytanie do autora modu. Dlaczego w KoTa nie mozna przelozyc oficera z napraw do kabim rufowych. Wyswietla komunikat o uszkodzeniu przedzialu i dupa blada nic nie da sie zrobic. Miejsce oficera jest zablokowanie. Nigdy nie wczesniej nie mialem takiego problemu.
Przydalo by sie rowniez zmienic kolor kluczyka. Jest kompletnie niewidoczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum