Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 23 Listopad 2011, 19:20 Gra która nie jest warta swojej ceny...
Korzystając z okazji, że zamawiałem jedną z interesujących mnie gierek, wspomniałem na słowa kolegi PL_Foxa6, i zerknąłem na grę Mass Effect.
W skrócie: strzelanka z klimatami SF.
Gra dostępna w sklepie gram.pl za 9,99zł (z DLC 12,99).
Powiem tak: gra cudeńko!!!
Nie dość że na moim HD5750 śmiaga na full detalach w rozdzielczości HD, to wciąga niesamowicie - oderwałem się od niej jak ukończyłem 70% misji.
Dodatkowo w zestawie oprócz instrukcji jest kompletny i szczegółowy poradnik, co mocno ułatwia grę.
Rezultat:
Ta gra NIE WARTA jest tych pieniędzy. Jest warta dużo, dużo więcej.
Kto lubi strzelanki, RPG, SF - jak najbardziej polecam!
Strzelanka z klimatami SF? Toś Waćpan pojechał
Mass Efect przeszedłem dwa razy, Mass Efect 2 przechodzę właśnie drugi raz Wyrąbista gra, przyjemna grafika, dynamiczna akcja w trakcie starć, mnóstwo questów, nie liniowa fabuła - i ten ostatni argument jest tak naprawdę źródłem mojej fascynacji tym tytułem.
W kolejną część będę trzaskał na pewno, a na tym etapie musieliby ją naprawde spierdzielić, bym zmienił zdanie o całej serii
Podobnie jak w SW:KOTOR
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#4 Wysłany: 24 Listopad 2011, 13:07
Ale walki w tej grze są bardzo schematyczne (oczywiście według mnie) i mogłyby wyglądać trochę lepiej. Ale mimo tego fabuła w tej grze jest ogromnie wciągająca + znakomita optymalizacja silnika graficznego.
Co do walk to niezupełnie tak jest, że są schematyczne. Uznajmy, że schematem jest osiągnięcie wyniku końcowego, czyli zwycięstwo. Jednak jak przeprowadzisz starcie, jakich modułów użyjesz, jak wykorzystasz swoją drużynę, jak przygotujesz broń do starcia i w końcu jakich zdolności biotechnologicznych - tu już zależy wszystko tylko i wyłącznie od siebie. To powoduje, że walka może być zażarta albo uda Ci się tak skonfigurować poszczególne elementy, że potrwa kilka sekund
Osobiście uwielbiam wykorzystywać rzuty i przesilenia wszelkiej maści
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#6 Wysłany: 24 Listopad 2011, 15:54
Eh, Mass Effect, wspaniała gra z równie wspaniałą fabułą, gameplayem i wszystkim innym. Jak dla mnie, jedno z najlepszych RPG. Niestety, przez zbyt słaby komputer, doszedłem do pewnego momentu, którego nie mogłem przejść z powodu klatkowania . Jak tylko zmontuje nowego kompa, jadę z koxem .
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 24 Listopad 2011, 18:32
Jeśli chodzi o nieliniowość fabuły to dla mnie absolutnym bestsellerem jest Wiesław 2 - abstrahując od "16-tu różnych zakończeń" to tu mamy dwie całkowicie różne ścieżki kariery ze swoimi zadaniami (Roche vs. Iorweth), co powoduje że gry nie da się przejść całej za pierwszym razem.
No ale Wiesław nie ma giwerki z której można pruć do wszystkiego co się rusza...
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#8 Wysłany: 24 Listopad 2011, 19:08
PL_Andrev napisał/a:
Jeśli chodzi o nieliniowość fabuły to dla mnie absolutnym bestsellerem jest Wiesław 2 - abstrahując od "16-tu różnych zakończeń" to tu mamy dwie całkowicie różne ścieżki kariery ze swoimi zadaniami (Roche vs. Iorweth), co powoduje że gry nie da się przejść całej za pierwszym razem.
No ale Wiesław nie ma giwerki z której można pruć do wszystkiego co się rusza...
Wiesiek i tak jest bezkonkurencyjny i co najważniejsze - nasz, Polski . Mi tam też w ME bardzo podobał się główny bohater, a najlepszy był wybór, czy gościa zabić, czy nie i ta egzekucja, normalnie prawie jak Ojciec Chrzestny .
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum