Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 27 Listopad 2011, 11:18 Filmik o Rommlu
Fajnie sie oglada no i ta nuta wie ktos co to jest wlasnie
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 27 Listopad 2011, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 27 Listopad 2011, 13:06
Tak, wielki to był feldmarszałek.
Montgomery, żeby nie zapomnieć z kim walczy, powieśił sobie na ścianie jego portret. Natomiast Patton studiował książkę Rommla o taktyce wojennej.
To mówi jaki respekt mieli dla niego dowódcy alianccy.
Jego syn Manfred został wybrany w 1974 roku na burmistrza Stuttgartu.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 27 Listopad 2011, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#3 Wysłany: 27 Listopad 2011, 15:00
Amerykanie do dzisiaj mają szacunek do Rommla. Podczas operacji Pustynna Burza w 91r. wykorzystali właśnie taktykę blitzkriegu opartą na czołgach, a wielu dowódców czołgów miało w swoich Abramsach powieszone zdjęcie Rommla. Jak dla mnie to jest on jednym z największych geniuszy wojskowych, jacy chodzili po tym świecie. A tak przy okazji, to chylę czoło przed tymi, którzy obrabiali te filmy, które ze słabej jakości i czarno-białego filmu zrobili filmik takiej jakości, brawo.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 27 Listopad 2011, 15:04, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 29 Listopad 2011, 18:50
Znakomity filmik.
Obejrzałem jeszcze kilka innych i pomyślałem czy nie moglibyśmy się wybrać np do muzeum rakiet V-1 i V-2 w Peenemunde
Byliby chętni
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
#7 Wysłany: 29 Listopad 2011, 18:52
Lutjens zaloz osobny temat a napewno znajda sie chetni
A ze WOT teraz na czasie to napewno ten filmik tez wpadnie w oko polecam 30 sekunde piekny strzal i cel poprostu sie rozpada na kawalki no i n akoncu tygrysy krolewskie, robi wrazenie ujecie jak stoja w rzedzie
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#8 Wysłany: 30 Listopad 2011, 09:30
taaak, dobrze że Alianci nie wyniuchali miejsca gdzie Niemcy do celów propagandowych zgromadzili większość wyprodukowanych Konigstigerów. Prawdziwa uczta dla lotnictwa by była.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#9 Wysłany: 30 Listopad 2011, 12:49
No, ten gościu na yt, który wrzuca te filmiki (i pewnie on też je obrabia) jest po prostu mistrzem. O Kriegsmarine widziałem co najmniej 3 filmiki, a o niemieckich pancerniakach, w cholere.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Heh, dopiero to sobie obejrzałem.
Nie jestem do końca pewny, ale muzyka przypomina mi Enigmę - może to coś od nich jest.
Filmiki świetne - wszystkie bez wyjątku.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum