Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Panowie Dowodcy, milo mi poinformowac ze 18 grudnia klan bedzie sobie liczyl juz 9 lat od kiedy powstal, dlatego z tej okazji postanowilismy zorganizowac EXTRA patrol w wykonaniu duetu SH2 vs DC. Dlatego juz dzisiaj chcialem zaposic wszystkich chetny na DWIE batalie jakie odbeda sie w sobote 17 oraz w rocznice powstania klanu czyli w niedziele 18 grudnia.
Beda to dwie BATALIE w ktorej udzial wezma nie tylko okrety podwodne ale tez jednostki nawodne klasy pancernik, krazownik oraz niszczyciel. Najpozniej w piatek zostana przedstawione scenariusze wraz z jednostkami dla tych dwoch batali. Panowie mamy sporo czasu, zeby kazdy z NAS zaopatrzyl sie w te dwie gry.
Kazdy z NAS bedzie mial mozliwosc dowodzenia duza jednostka lub klasycznie okretem podwodnym.
ZAPRASZAM serdecznie wszystkich chetnych do sledzenia tematu
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#2 Wysłany: 6 Grudzień 2011, 17:51
Ja mogę grać (no chyba, że mi coś wypadnie). Fajnie w końcu zagram sobie na mutli w SH2 vs. DC, dawno nie grałem
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 6 Grudzień 2011, 18:46
A ja tylko dodam, ze napewno ten okret:
w jednej,z dwoch batalii bedzie wystepowal i juz go sobie rezerwuje
No WRESZCIE!!!
Mam nadzieję, że na kolejną batalię nie trzeba będzie czekać kolejne 9 lat
Super pomysł!
Oczywiście się piszę - nawet od razu mogę zgłosić się do przygotowania opisu batalii po jej rozegraniu hehe.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#5 Wysłany: 6 Grudzień 2011, 22:00
Witam.
Hmmm....wygląda to bardzo ciekawie. Zainstalowałbym sobie DC i SH2.
Mam takie pytanie - jak te dwie gry się ze sobą "łączą" , ew. czy trzeba coś jeszcze zainstalować poza tymi grami, np. jakieś mody
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
#7 Wysłany: 6 Grudzień 2011, 22:45
Lütjens napisał/a:
Mam takie pytanie - jak te dwie gry się ze sobą "łączą" , ew. czy trzeba coś jeszcze zainstalować poza tymi grami, np. jakieś mody
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#8 Wysłany: 6 Grudzień 2011, 23:12
Kurczę, poszukam i może uda mi się gdzieś zakupić (nie wysyłkowo) SHII, nigdy w to nie grałem, a jedynie w DC... ale to nie mój styl i nie ta grafika (która w przypadku suba nie jest tak potrzebna)
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#9 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 00:11
Jedno pytanie - nie wiem co mi się dzieje z kursorem - lata mi jak oszalały przy używaniu myszy. Można to jakoś ustawić żeby było normalnie (tak na SH II jak DC)
Tego Hamachi można pobrać ze strony żeby nie trzeba było się logować
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
#10 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 00:18
Gdzie Ci ten kursor takie szopki robi??
Odnosnie hamachi to nie wiem ale trzeba sie chyba rejestrowac
#11 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 00:23
Jak już np. wybiorę jakąś misję czy kampanię i wczyta się, to zaczyna świrować jak kierowcy w F1 - nie można nad nim zapanować. Tak w DC jak w SH II.
#12 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 00:24
Kiedys ten problem byl opisywany na forum musisz poszukac ale wydaje mi sie ze zmiana sterownikow na starsze w grafice powinny pomoc
Lutjens, zmiana sterowników karty graficznej rozwiąże Twój problem. Osobiście sugeruję sterowniki które dostałeś razem z kartą graficzną. Są pewnie stare jak świat, ale do tej gry masz wtedy gwarancję, że nie będą się z niczym krzaczyły.
Dodatkowym problemem może być zainstalowany jakiś kodek - ja osobiście miałem konflikty z kodekiem Matroska i pakietem KLite codec Pack. To taka ewentualność - nie musi występować u Ciebie.
Co do Hamachi - jeśli nigdy nie używałeś wcześniej tego klienta sieci to po prostu pobierasz sobie z oficjalnej strony hamachi, instalujesz, zakładasz usera (najlpiej takiego jak na Naszym forum) i już - działa.
Jeśli natomiast miałeś już do czynienia z hamachi, na dodatek ze starszą wersją, to musisz po instalacji klienta wykonać kilka tricków. Są one opisane na tej samej stronie. Gdybyś miał problem daj znać a na PW wyślę Ci instrukcję.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Adam Pomógł: 9 razy Wiek: 64 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 202 Skąd: Pruszków
#14 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 14:32
Lütjens napisał/a:
Jak już np. wybiorę jakąś misję czy kampanię i wczyta się, to zaczyna świrować jak kierowcy w F1 - nie można nad nim zapanować. Tak w DC jak w SH II.
Wchodzisz do panelu sterowania, ustawienia myszy, ustawiasz szybkość myszy na minimal, suwak szybkości myszy całkowicie w lewo. Powinno być OK. Na razie nie zmieniaj sterowników
#15 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 15:11
Zrobiłem jak napisałeś Boolo ale jest nadal bardzo szybko.
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 7 Grudzień 2011, 15:12, w całości zmieniany 1 raz
#16 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 15:32
Ja, jak tylko będzie do wyboru, to węzmę mój stary, dobry HMS London
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
#17 Wysłany: 7 Grudzień 2011, 21:30
A tak przy okazji, to będziemy grać z GPS-em czy bez?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum