Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
U-88 obserwuje potężny zespół idący w Waszą stronę. Ciężko będzie podejść ponieważ konwój jest mocno chroniony. Dwa zespoły uderzeniowe to mocna obstawa...
Pierwszy dzień maja przywitaliśmy w pięknie zachodzącym słońcu. Po krótkim pobycie na peryskopowej i zebraniu wszystkich danych można jeszcze było wrócić na powierzchnię i nacieszyć oczy chociaż te pół godziny. Sielanka skończyła się po pojawieniu się pierwszych dymów. Dalej już było "normalnie". Do lewej strony konwoju jakieś 5-6 km. Za daleko żeby rozpoznać jednostkę, nie mówiąc o ataku. Dojście bliżej skutecznie blokowała eskorta z którą nie miałem zamiaru wdawać się w dyskusję. Zupełnie nie niepokojony omijałem kolejne fregaty i niszczyciele będąc już pewien, że patrol zakończy się "jedynie" SURV-em. Ale los się do mnie uśmiechnął podsyłając mi piękny pancernik prawie pod same wyrzutnie. Oczywiście chętnie skorzystałem z okazji, chociaż nie obyło się bez pewnych trudności. Na krótko przed końcem patrolu znów mogłem się wynurzyć żeby odetchnąć. Osobne słowa uznania należą się kpt. Lutjensowi za dzielne stawianie czoła kilku niszczycielom do ostatnich minut patrolu. Dzięki za współny rejs.
SH3Img@8-12-2011_20.40.29_0.jpg warto pływać dla takich widoków...
Plik ściągnięto 14 raz(y) 57.71 KB
SH3Img@8-12-2011_21.53.27_671.jpg pozycja niby idealna, a jednak nie wszystko poszło jak należy i trzeba było dobijać
Plik ściągnięto 20 raz(y) 45.92 KB
SH3Img@8-12-2011_22.16.59_234.jpg w końcu ugiął się...
Plik ściągnięto 11 raz(y) 37.51 KB
SH3Img@8-12-2011_22.23.52_843.jpg można odetchnąć
Plik ściągnięto 11 raz(y) 38.17 KB
SH3Img@8-12-2011_22.26.59_468.jpg Kpt. Lutjens wzbudzał ogromne zainteresowanie wśród okrętów eskorty...
Plik ściągnięto 23 raz(y) 26.35 KB
SH3Img@8-12-2011_22.35.32_125.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 77.86 KB
SH3Img@8-12-2011_22.35.37_937.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 73.92 KB
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 9 Grudzień 2011, 11:14
Gratulacje panowie!
Gratulacje Lutjens za piękne nawianie eskorcie...
Gratulacje Tux za ubicie 'młockarni'/żelazka
Ostatnio zmieniony przez sOnar 9 Grudzień 2011, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 9 Grudzień 2011, 11:37
Dzięki koledzy.
Sonarze - Nie masz litości dla ludzi 68 minut pod wodą, na dnie obrzucany bombami głębinowymi - Absolutny rekord
Dzięki Wam koledzy za wesoły patrol
P.S. Zatapiając statek w tym patrolu przekroczyłem 100.000 ton całego tonażu
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 9 Grudzień 2011, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 9 Grudzień 2011, 11:40
Lütjens napisał/a:
Dzięki koledzy.
Sonarze - Nie masz litości dla ludzi 68 minut pod wodą, na dnie obrzucany bombami głębinowymi - Absolutny rekord
Naprawdę nieźle - gratulacje
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#5 Wysłany: 9 Grudzień 2011, 11:44
Lütjens napisał/a:
Dzięki koledzy.
Przeżyłeś zarąbiaszczą przygodę. Ja uwielbiam wiać. Adrenalina wtedy sięga zenitu
Nie no muszę złożyć Ci oficjalne gratulacje
Piękna ucieczka. Tak trzymać kapitanie!
Nie takie zabójcze KOTA jak gadają Lutjens - i Ty to udowodniłeś świetnymi manewrami!
1. Dla Supertux’a za zatopienie pancernika. Wygląda na to, że nasz kolega, któremu kibicowałem od początku jego kariery w PS, wraca do gry, do formy i do farta
2. Dla Lutjensa za tonaż (100 tys.) i przede wszystkim za przeżycie na tym patrolu. Patrząc na screen’a (5 szt. eskorty nad głową), nie było łatwo przeżyć, więc tym większy szacunek Lutjens. Też Ci kibicuję Robisz wyraźne postępy w Kota i nie zrażasz się tak łatwo niepowodzeniami.
3. Dla Gregorego za SURV i tonaż, a przede wszystkim za wytrwałość w pływaniu w patrolach PS - z ostatnich 8 przepłynął siedem.
I na koniec, żeby nie nabijać postów, moja ocena poprzednich patroli:
GOŁO ALE WESOŁO
Tak, takie wpisy są lepsze niż dziesiątki tys. BRT.
Mniej narzekania, podejście z dystansem do niepowodzeń, więcej dowcipu.
TAK TRZYMAĆ KOLEDZY!!
P.S. Kibicuję też Foksiowi, Daritto i …. wszystkim graczom PS kibicuję
PL_Daritto napisał/a:
Pancernik idący z prędkością 3 węzłów????
Szok....
Prawdopodobnie obrazek już po uszkodzeniu przez torpedy Supertux'a.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum