Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 15 Skąd: Sulejówek
#1 Wysłany: 12 Grudzień 2011, 14:48 Pomoc - konkurs fotograficzny
Przesyłam wam prośbę córki mojego znajomego, jeśli możecie to pomóżcie...
Oczywiście jeżeli zdjęcie którego dotyczy pośba wam się podoba :-D
...Czy mogłabym Cię prosić o pomoc? Być może to zignorujesz, ale żyję w nadziei, że komuś zechce się mi pomóc.
W konkursie do wygrania jest obiektyw Sigma 50 mm f/2,8 - mój wymarzony, jednak bardzo drogi (Jednak by go wygrać, muszę zdobyć pierwsze miejsce.
Wierzę, że mam szanse, bo zdjęć konkurujących jest niewiele. Ale niestety potrzebuję pomocy.
Domyślam się, że pewnie Ci się nie chce, zwłaszcza, że głos trzeba potwierdzać mailem, ale będę niewypowiedzianie wdzięczna, jeśli jednak poświęcisz na to kilka sekund.
Przepraszam, jeśli uznasz to za spam, ale proszę o trochę zrozumienia, naprawdę wygranie tego obiektywu byłoby dużym krokiem w kierunku spełnienia moich marzeń, jeśli chodzi o fotografię, a nie mam na niego pieniędzy.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#2 Wysłany: 12 Grudzień 2011, 18:03
Pawel Ty bys sie wzial za uczciwa robote i wstawil jakies fotki do konkursu a nie....
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 15 Skąd: Sulejówek
#4 Wysłany: 12 Grudzień 2011, 19:26
Dzięki Fox
Przemku...
Trzaskam troche fotek, nawet kupiłem lustrzanke i troche literatury, ale co z tego.
I tak najczęściej robię zdjęcia w automacie...
Poszperam trochę w swoim archiwum i wrzucę jakieś foty do albumu klanowego to ocenicie.
Pozdrawiam całą brać klanową.
Ostatnio zmieniony przez PL_Diabeł 12 Grudzień 2011, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Głos oddany - zdjęcie ładnie skomponowane, dobrze skadrowane. Brakuje trochę naturalizmu, ale to moje subiektywne zdanie. No i zdecydowanie lepszy efekt byłby w sepii bądź czerni i bieli. W tym ostatnim trochę bym doświetlił
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#9 Wysłany: 14 Grudzień 2011, 13:47
+1 głos. Zdjęcie ładne. Mam nadzieję, że wygrasz.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum