Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#21 Wysłany: 14 Grudzień 2011, 20:01
PL_Marco napisał/a:
5 - godzina rozpoczęcia misji - "g. 18:23"
Eeeee a po co ? Znowu bedzie marudzenie typu ." Łeeeee nocnej misji to ja nie płyne bo ,nic nie widze na moim monitorze "
Jak pisałem wcześniej po załadowaniu misji macie zegar z aktualną godziną i datą . I to przynajmniej mi wystarcza , tak samo jak pogoda . Przynajmniej jest jakiś efekt niewiadomej .
A co do ilości graczy , to taką informacje ma tylko host , bo po modyfikacji losomatora ta informacja znikneła . zupełnie niepotrzebnie .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez janko175 14 Grudzień 2011, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#22 Wysłany: 14 Grudzień 2011, 20:32
Tak, tylko jako host mam odniesienie do czasu rozpoczecia gry. To wbrew pozorom wazna informacja.
Juz mamy 2 strony o dupie marynie. Kiedy w koncu zamkniemy ten mydlany watek? Oczywiste dane zostaja (juz wymienilem co dla mnie jest oczywiste jako hosta i pisacza raportow), reszta opcjonalna. Czy to jest takie trudne i musi prowadzic do niekonczacego sie monologu "Ja chciec tamto, a ja tamto?".
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#23 Wysłany: 14 Grudzień 2011, 20:47
może wcale zabrońmy opisów, będą tylko 3 X i kod taktyczny by misje się nie myliły ( bo tytuł też może wiele zdradzić i nie warto nadawać nazwy misją)... czemu czepiacie się wszystkiego co jest i było dobre, póki co dzięki temu mamy wspaniały ranking na który narzeka mnóstwo graczy, a frekwencja jest bliska podłogi
Dobra bo widzę że faktycznie co miało być to już ustalone.
Zostaje obowiązkowo
1 - tytuł misji - "Trutka na gryzonie"
2 - rodzaj okrętu - "IID (1939)"
3 - czas misji - "2 godziny"
4 - rodzaj załogi - "rekruci"
5 - godzina rozpoczęcia misji - "g. 18:23"
Pogodę to sobie autor misji może walnąć w opisie albo i nie, w nagłówku
będzie się musiało z najść w/w. A co do Daty to zaraz założymy ankietę
i będzie po sprawie.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#25 Wysłany: 15 Grudzień 2011, 20:09
Zagłosowałem
Wreszcie miałem czas by przysiąść do kompa i zabrać głos. Krótki komentarz, co ja chcę przekazać poprzez opis misji. Ma wprowadzić atmosferę, pokazać że misja to nie tylko pojedyncza gra ale jakaś część większej całości. Poczynania graczy są elementem wojennej układanki. Każdy kapitan powinien wiedzieć co się dzieje dookoła niego i czym dysponuje.
Jestem za pełnymi danymi: pogoda, data, godzina, okręt, rok ... .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum